ENG

Koncert ukrajinskog harmonikaša Georgija Koča

07/05/2018

Ukrajinski harmonikaš i laureat brojnih međunarodnih takmičenja Georgij Koč premijerno će održaće koncert u okviru KIC-ovog koncertnog ciklusa “Mladi talenti” u poneđeljak, 7. maja u sali DODEST u 19 sati. Ulaz je besplatan.

Na programu su klasični komadi aranžirani za harmoniku, kao i originalne kompozicije savremenih autora među kojima su: Nikolaj Rimski – Korsakov, Sergej Rahmanjinov, Artjom Nižnik, Vjačeslav Semjonov i Vladimir Podgorni.

Koncertni izvođač na harmonici i profesor, Georgij Koč, je rođen 1982. godine u Nikolajevu, Ukrajina. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je stekao u rodnom gradu, u klasama istaknutih profesora i kulturnih radnika Ukrajine: Rižkov Leonid Ivanovič i Sirota Anatolij Arhipovič. Diplomirao je u klasi prof. Vladimira Evdokimova, a magistarske studije je završio u klasi profesora Vladimira Murze na Nacionalnoj muzičkoj akademiji „Antonina Vasiljevna Neždanova“ u Odesi (Ukrajina). Dalje usavršavanje i asistentski staž je završio na Rostovskom konzervatorijumu (Rusija) u klasi Jurija Šiškina.

Laureat je brojnih međunarodnih takmičenja. Član je ansambla „Nova muzika Ukrajine“ (2009); solista ansambla odeske filharmonije „Mozaika“ (2010) i kulturnog centra Selehard (2015); umjetnički direktor međunarodnih festivala i takmičenja „Bajan Prad“ i „Kup Jamala“.

KIC “BUDO TOMOVIĆ”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica