ENG

Potpisan Ugovor o izgradnji zgrade za zaposlene u Čistoći

09/05/2018

Izvršna direktorica ‘’Čistoća’’ d.o.o. Podgorica Daca Popović, predsjednik Sindikalne organizacije Veselin Mijović i Dalibor Milović, u ime firme Roaming Montenegro – vodećeg partnera zajedničke ponude (konzorcijum Roaming Montenegro d.o.o, Luka Gradnja d.o.o, NIK COM d.o.o. i AG Infoplan d.o.o.), potpisali su danas Ugovor o izgradnji zgrade za zaposlene u Čistoći.

Cijena kompletne insvesticije koja obuhvata izradu Glavnog projekta, izgradnju stambenog objekta (ukupne bruto razvijene površine 6085.74 m2) i svi ostali sadržaji kako je opisano u Idejnom rješenju i Projektnom zadataku iznosi 2.469.532,48 eura sa uračunatim PDV-om.

Cijena jednog kvadratnog metra neto prodajne korisne površine stambene jedinice iznosi 587,00 eura sa uračunatim PDV-om.

Objekat kolektivnog stanovanja planiran je na urbanističkoj parceli br. 8 , zona “A“, blok 3, u zahvatu DUP-a ”Servisno-skladišna zona”, izmjene i dopune, koja se nalazi na adresi Bulevar Vojvode Stanka Radonjića bb, naselje Tuški put u Podgorici, koju čini katastarska parcela broj 4534/25 površine 3.318,30 m2 iz lista nepokretnosti broj 5746 KO Podgorica III, spratnosti P+6, predviđene ukupne bruto površine 6085,74 m2 i ukupne neto površine 4.960,22 m2 (stambeni prostor 4.207,04 m2, tehničke prostorije 27,52 m2, komunikacije 725,66 m2).

U objektu je planirano ukupno 96 stanova, različitih struktura, od garsonjera do dvosobnih.

Popović je istakla da je, shodno javnom pozivu, obaveza izvođača radova, preduzeća Roaming, da uradi glavni projekat, kao i da sopstvenim sredstvima finansira izgradnju objekta do potpunog završetka. Uslovi tendera su i da obezbijedi sve garancije za kvalitetno i blagovremeno izvođenje radova.

Navela je i da je, prema uslovima tendera, obaveza izvođača i potpuno uređenje terena u skladu sa detaljnim urbanističkim planom.

Shodno potpisanom ugovoru, za očekivati je da se već za godinu i po dana zaposleni usele u nove stanove, čime će veliki broj zaposlenih riješiti stambeno pitanje kupovinom stana po povoljnijim uslovima.

Predsjednik Sindikalne organizacije Veselin Mijović izrazio je zadovoljstvo sprovedenom procedurom, kao i činjenicom da će radnici biti zadovoljni i cijenom i kvalitetom stanova, što je najvažnije.

Nakon završetka projekta, krenuće se u zvaničnu proceduru raspisivanja oglasa za raspodjelu stanova i, u skladu sa Pravilnikom, rangiranja svih onih koji budu zainteresovani za dodjelu stana.

Vlasnik firme Roaming Montenegro, vodećeg partnera zajedničke ponude (konzorcijum Roaming Montenegro d.o.o, Luka Gradnja d.o.o, NIK COM d.o.o. i AG Infoplan d.o.o.) je, nakon potpisivanja ugovora, istakao da će naredna dva mjeseca trajati prva faza radova – izrada Glavnog projekta, nakon čega će krenuti sa izvođenjem radova. Radovi će biti završeni u roku od 14 mjeseci, kako je i predviđeno Ugovorom.

“ČISTOĆA” d.o.o.

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica