ENG

Počinje izgradnja “Jugozapadne obilaznice”

14/05/2018

Glavni grad Podgorica i kompanija “Bemax” d.o.o. Podgorica potpisali su ugovor za izvođenje radova na izgradnji saobraćajnice “Jugozapadna obilaznica” – I i III dionica od magistralnog puta Podgorica-Petrovac do mosta na Morači i od mosta do puta Podgorica-Cetinje.

Rok za izvođenje radova je 540 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Narednih dana očekuje se potpisavanje ugovora sa ponuđačem Konzorcijumom “CRNAGORAPUT AD – BEMAX” Podgorica za izvođenje radova na izgradnji II dionice saobraćajnice “Jugozapadna obliaznica” – izrada Glavnog projekta i izvođenje radova na mostu na Morači po sistemu “ključ u ruke”.

Obilaznica je dužine 3.621,07m, podijeljena je na 3 dionice i sadrži dva objekta: most preko rijeke Morače, dužine cc 150m i nadvožnjak u zoni KAP-a, dužine 29,4m. Poprečni profil saobraćajnice definisan je sa dvije kolovozne trake od po 7 m, razdjelnim ostrvom širine 2m i obostranim pješačkim stazama dužine po 2m.

Od prateće infrastrukture, navode da je predviđena izgradnja atmosferske kanalizacije, TK kanalizacije, javne rasvjete i vodovoda.

Vodovod se na desnoj obali Moraće spaja sa novoprojektovanim vodovodom duž Cetinjskog puta, a na lijevoj obali će se spojiti sa postojećim vodovodom duž magistranog puta M-2 preko cjelovoda planiranog DUP-om ‘KAP’. Duž najvećeg dijela trase biće izgrađen i kolektor fekalne kanalizacije koji ide ka budućem uređaju za prečišćavanje otpadnih voda.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica