ENG

Šesti novi socijalni servis u Glavnom gradu

15/05/2018

Povodom Međunarodnog dana porodice, koji se danas obilježava, Centar za socijalni rad Podgorica i Glavni grad Podgorica, otvorili su novi socijalni servis u lokalnoj zajednici – Porodično savjetovalište.

Cilj ovog Pilot projekta je pružanje savjetodavnih, ali i psihoterapijskih usluga porodicama koje su na evidenciji Centra za socijalni rad za koje stručni radnici procijene da su u potrebi za dodatnom, specijalizovanom podrškom.

Porodična terapija će se primjenjivati u radu sa parovima, porodicama ili pojedincima te sa multiproblemskim porodicama kao najčešćim korisnicima Centara za socijalni rad – porodice sa lošim materijalnim statusom, hronično oboljelim članom, djetetom sa smetnjama u razvoju ili poremećajem u ponašanju, a takodje će obuhvatiti i sprovođenje brojnih preventivnih programa sa djecom sa problemima u ponašanju, radionice za djecu iz rizičnih grupa i djecu na smještaju u hraniteljskim porodicama, preventivni tretman sa počiniocima nasilja i slično.

Za otvaranje ovog servisa Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Glavni grad Podgorica su pružili podršku u vidu obezbjeđivanja sredstava za adaptiranje i opremanje prostora, a koji je Centru za socijalni rad Podgorica ustupila porodica Dedović, kojoj se ovom prilikom posebno zahvaljujemo.

Opremanje i adaptacija prostora u ul. Kralja Nikole br. 169, je u toku i realno je očekivanje da će se od 1. juna rad sa korisnicima ove usluge, koji se trenutno obavlja u prostorijama Centra za socijalni rad Podgorica, nastaviti u novim prostorijama.

U mandatu aktuelne gradske uprave, otvoreno je pet novih socijalnih servisa u Glavnom gradu (Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, Centar za tretman zavisnica od psihoaktivnih supstanci, Dnevni centar za podršku djeci i porodici u riziku, Prihvatilište za beskućnike i Personalni asistenti za lica sa invaliditetom), a uporedo je značajno poboljšan i veliki broj aktivnosti iz oblasti socijalne i dječje zaštite koje se već duži niz godina realizuju u Glavnom gradu (pomoć i njega u kući starim licima, narodna kuhinja, besplatno ljetovanje i zimovanje na Veruši,
novčana pomoć za nabavku školskog pribora za djecu iz socijalno ugroženih porodica, poklon paketići za novorođenčad i dr.).

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica