ENG

Otovren Novi duvanski kombinat u Podgorici

24/05/2018

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simovć danas su otvorili Novi duvanski kombinat u Podgorici.

“Želim danas sa vama da podijelim zadovoljstvo što otvaramo Novi duvanski kombinat u Podgorici čime nastavljamo tradiciju uspješne proizvodnje i prerade duvanskih proizvoda po kojima je naš glavni grad bio poznat ne samo u regionu, nego i mnogo šire. Otvaranje ove fabrike ima veliki značaj za Podgoricu, ali i za cijelu Crnu Goru, jer je svaki novi proizvod višestruko važan za privredni razvoj našeg glavnog grada i države. Izgradnjom Novog duvanskog kombinata prvenstveno smo uspjeli da sačuvamo duvansku proizvodnju u Podgorici i omogućimo svakom poljoprivrednom proizvođču da plasira svoj proizvod kao jedan od najvećih problema sa kojima su domaći proizvođači duvana bili suočeni u prethodnom priodu” istakao je Stijepović na otvaranju.

On je ocijenio da je na taj način ponovo pružen podsticaj i podrška velikom broju proizvođača duvana sa područja Zete, Malesije i Lješanske nahije i ostalih djelova Podgorice da nastave sa proizvodnjom, ali i da u narednom periodu razmišljaju da unaprijede i prošire svoje proizvodne kapacitete kako bi mogli da odgovore potrebama tržišta.

Stijepović je naglasio da je posebno važno što su realizacijom ovog projekta stvoreni uslovi za otvaranje novih radnih mjesta, jer će se u pogonima novosagrađene fabrike zaposliti novi radnici i na taj način povećaćemo zaposlenost što će svakako utcati i na pojačanu privrednu aktivnost i doprinijeti razvoju Podgorice.

On je saopštio da će se multiplikativni efekti nove proizodnje odraziti na efikasnije poslovanje velikog broja kooperantskih preduzeća, a veoma je važno što će otvaranjem ovog saremeno opremljenog proizvodnog pogona Podgorica i Crna Gora ponovo postati konkurentni i na regionalnom i evropskom tržižtu proizvođača i prerađivača duvana.

“Juče smo imali priliku da obiđemo i otvorimo pogon nove fabrike iz oblasti drvne industrije na Bioču, danas u drugom dijelu grada otvaramo još jednu novu fabriku, još jedan novi proizvodni pogon što samo pokazuje da su Glavni grad i Vlada Crne Gore stvorili dobre formlno pravne pretpostavke i podsticajan ambijent za ulaganja i razvoj biznisa, kako za domaće tako i za strane investitore. Posebno nas ohrabruje i čini ponosnim i zadovljnim to što je jedan veoma kredibilan i ozbilaljan inostrani partner kakav je BMJ Idustries iz Ujedinjenih arapskih emirata odlučio da svoj kapital uloži upravo u razvoj proizvodnje u Podgorici. Uvjeren sam da je upravo ovo najbolji primjer i snažna porukan svim investitorima koji planiraju da svoj kapital ulože u naš glavni grad da će na tom putu imati svu neophodnu podršku gradske uprave i odgovornih državnih resora.” zaključio je Stijepović.

PG BIRO

Otovren Novi duvanski kombinat u Podgorici
Otovren Novi duvanski kombinat u Podgorici
Otovren Novi duvanski kombinat u Podgorici
Otovren Novi duvanski kombinat u Podgorici
Otovren Novi duvanski kombinat u Podgorici

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica