ENG

Edukacija vinogradara u Golubovcima i Tuzima radi prevencije protiv zlatne žutice

01/06/2018

Predstavnici Sekretarijata za rad mlade i socijalno staranje u saradnji sa Upravom za bezbjednost hrane, veterinarske i fitosanitarne poslove održali su edukaciju vinogradara u Golubovcima i Tuzima u cilju implementacije Naredbe o hitnim fitosanitarnim mjerama za sprečavanje unošenja zlatne žutice vinove loze.

Radi što efikasnije primjene mjera propisanih Naredbom koje su vinogradari i drugi držaoci bilja Vitis dužni da sprovode, prezentovani su epidemiologija i simptomi bolesti. Vinogradarima je podijeljen informativni materijal radi lakšeg praćenja simptoma zaraze štetnim organizmom kao i prepoznavanja vektora američkog cvrčka, a preporučeno im je da međusobno šire informacije o štetnom organizmu i fitosanitarnim mjerama koje su propisane naredbom.

Na sastanku je istaknuto da je veoma važno da vinogradari u skladu sa Naredbom prate simptome, postavljaju žute ljepljive ploče i sprovode hemijske tretmane, kao i da u slučaju sumnje na prisustvo štetnog organizma odmah obavijeste organ uprave nadležan za poslove zdravstvene zaštite bilja i/ili fitosanitarnog inspektora.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica