ENG

Glavni grad domaćin Konferencije “Pametni gradovi i urbana rješenja 2018”

01/06/2018

Glavni grad Podgorica i Ambasada Danske organizuju 6. juna 2018. godine tematsku konferenciju „Pametni gradovi i urbana rješenja 2018“, koja će biti održana u Podgorici. Cilj konferencije je da se gradska uprava i njene službe kao i stručna javnost upoznaju sa danskim rješenjima u upravljanju gradskim sistemima, budući da je podsticanje primjene novih tehnologija u gradskoj upravi jedan od prioritetnih strateških ciljeva Glavnog grada.

Lokalna uprava Podgorice aktivno sarađuje sa kolegama Iz inostranstva kao i domaćim i stranim kompanijama kako bi najbolje prakse iz oblasti uvođenja pametnih tehnologija u narednom periodu našle svoju primjenu i u Podgorici, istakao je Dragutin Đeković, menadžer Glavnog grada povodom održavanja Konferencije.

Danska je globalni lider u oblasti pametnih gradova i njen pragmatizam i inovativnost u korišćenju modernih tehnologija u rješavanju urbanih izazova je nadaleko prepoznat.

Na konferenciji će svoja iskustva iz oblasti primjene pametnih tehnologija lokalnih uprava sa nama podijeliti gradonačelnici dvije danske opštine, Eadal i Fredensborg, dok će viši savjetnik iz Ministarstva spoljnih poslova Danske predstaviti svoje iskustvo iz razvoja novog sjevernog dijela Kopenhagena, glavnog grada Danske.

Na ovom događaju će biti prisutne i danske kompanije koje će predstaviti svoju ekspertizu i primjere iz prakse iz oblasti novih tehnologija koje su na raspolaganju kao i prednosti i potencijalne izazove u njihovoj primjeni. U sklopu konferencije biće organizovani susreti danskih i crnogorskih privrednika.

Konferencija će biti dobra prilika da se crnogorska preduzeća i predstavnici gradova i opština upoznaju sa novim tehnologijama i inovacijama u oblasti pametnih gradova i urbanog razvoja.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica