ENG

Izložba “Unprofessional/Besposlen”

01/06/2018

Izložba “Unprofessional/Besposlen” biće otvorena u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” u petak, 1. juna u prostoru galerije “Art” u 19 sati.

Publika će imati priliku da vidi i čuje umjetničke radove i intervencije Lenke Đorojević (CG-SI), Adrijane Gvozdenović (MNE-BE), Irene Lagator Pejović (MNE), Vijai Patchineelam, Flavio Favelli (IT), Jelene Tomašević (MNE), Siniše Radulović (MNE), Line Rice (HR-SI) i Tare Langford (UK).

Koncept izložbe je osmislila Natalija Vujošević u saradnji sa Institutom za savremenu umjetnost.

Svečano otvaranje izložbe pratiće muzički intermeco iz oblasti Hobi avangarde, koji izvode Nemanja Bečanović i Ljubomir Baćović.

Izložbom “Unprofessional”, Institut za savremenu umjetnost počinje saradnju sa Sekreterijatom za kulturu grada Podgorice i JU Muzeji i galerije Podgorice u okviru koje će kreirati kulturno obrazovni program u prostoru galerije Art, u Centru Podgorice.

U istom prostoru, Institut za savremenu umjetnost nastavlja program projekta “Preokupacije” predavanjima umjetnika i teoretičara Danila Prnjata – “Rad (u umjetnosti)” 5.juna, zatim Hrvatske filozofkinje i teoretičarke Marine Gržnić – “Društvene i umjetničke prakse suživota i nova kritička misao” 7.juna, a biće organizovan i javni razgovor na temu “Kultura u egzilu” koji će se održati krajem juna.

PODGORIČKO KULTURNO LJETO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica