ENG

Koncert Kseniji Cicvarić “Dvadeset… i jedna godina poslije”

04/06/2018

Koncert posvećen istaknutoj interpretatorki crnogorskih izvornih pjesama Kseniji Cicvarić pod nazivom “Dvadeset… i jedna godina poslije” biće održan u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” u srijedu, 6.juna, na Trgu nezavisnosti, sa početkom u 21 sat.

U okviru koncerta učestvuju: Merima Njegomir, Branka Šćepanović, Zoran Kalezić, Šukrija Žuti Serhatlić, Zdravko Đuranović, Tanja Šeter, Tamara Pavićević, Nedžib Delić, Danica Nikić, Dejan Škuletić i Dijana Mićović.

Umjetnici će nastupiti u pratnji velikog narodnog orkestra pod upravom Šukrije Žutog Serhatlića.

Ksenija Cicvarić je rođena 1929. godine u Podgorici. Pjevačku karijeru počela je 60 godina XX vijeka u Radio Titogradu, a nastavila u Radio Beogradu u ansamblu slavnog Carevca. U periodu od 1962. do 1979. napravila je 62 trajna snimka za Radio Beograd. Sarađivala je sa orkestrima Branka Belobrka, Miodraga Jašarevića, Duška Radetića i Žarka Milanovića. Ksenija Cicvarić je bila najautentičniji predstavnik izvornoga crnogorskoga melosa. Sačuvala je veliki dio blaga naše tradicionalne muzike i obilježila XX vijek u crnogorskoj narodnoj muzici.

Organizatori koncerta su organizacija za zaštitu prava autora muzike Crne Gore (PAM) i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

PODGORIČKO KULTURNO LJETO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica