ENG

Strategija za odnose sa javnošću i informisanje Gavnog grada

04/06/2018

Biro za odnose s javnošću (PG biro), kao služba u okviru Glavnog grada koja se bavi komunikacijom sa medijima, planira da u narednom periodu izradi Strategiju za odnose sa javnošću i informisanje, kako bi omogućila još efikasnije komuniciranje sa medijima i identifikovala izazove u tom procesu. Iako je Glavni grad, kroz rad PG Biroa, prepoznat kao lokalna uprava koja je otvorena za medije, namjera ovog Biroa je da se, kroz jedan strateški dokument, ta saradanja još više poboljša. Kako bi se taj cilj postigao, potrebno je da se, u neposrednom kontaktu sa predstavnicima medija, dobiju sugestije o tome šta su potrebe njihovih predstavnika u komunikaciji sa Glavnim gradom, kao i da se, sa druge strane, od predstavnika lokalne uprave i njenih tijela identifikuju najveći izazovi kada su je ova vrsta komunikacije u pitanju.

Podsjećamo da je Glavni grad otvorio naloge na najposjećenijim društvenim mrežama Facebooku (@glavnigradPg), Twiteru (@GradPg) i Instagramu (glavni_grad_podgorica), zatim da posjedujemo YouTube kanal Biro za odnose s javnošću Glavnog grada Podgorica, kao načinima direktne komunikacije sa građanima i ostalim zainteresovanim javnostima, nastavljajući na taj način trend otvorenosti i dobre komunikacije.

I na ovaj način, uz naš već postojeći portal www.podgorica.me, kao i portal o investicionim potencijalima www.investinpodgorica.com, Glavni grad ostvaruje težnju da dođe do što većeg broja sugrađana s velikom pažnjom osluškujući njihove potrebe kako bi zajedno gradili najbolje uslove za kvalitetan život svih koji žive ili posjete Podgoricu. Takođe, formiramo i sajtove za posebne događaje kao što je Forum 16+1, gdje smo bili domaćini preko 300 učesnika iz država Centralne i Istočne Evrope i Kine. Za taj događaj je kreiran poseban sajt www.forum16plus1.com.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica