ENG

Karabuško polje integrisano u vodovodni sistem GO Tuzi i Glavnog grada

18/06/2018

Završene su dvogogodišnje aktivnosti na integraciji naselja Karabuško polje u vodovodni sistem GO Tuzi i Glavnog grada Podgorice.

Podsjećamo da je u ovom periodu za izgradnju i povezivanje sistema Karabuškog polja na vodovodni sistem Tuzi, odnosno izvorište Milješ, utrošeno više od 600.000 eura.

Za I fazu, koja je obuhvatala izgradnju magistralnog cjevovoda od vodoizvorišta Milješ do naselja Karabuško polje, kao i prsten primarne mreže oko samog naselja, utrošeno je oko 300.000 eura, dok se II faza odnosila se na izvođenje sekundarne mreže i pripadajućih objekata u naselju.

Ukupna dužina izvedene vodovodne mreže iznosi preko 20 kilometara.

Završetkom ovih aktivnosti stvoreni su preduslovi za priključenje oko 700 domaćinstava na organizovani sistem vodosnabdijevanja.

Priključenje na novoizgrađeni sistem u Karabuškom polju je započeto, a u toku naredne sedmice će se ugrađivati vodomjeri i to prvo u dijelu naselja koje ima problema sa nestašicom vode, za koji je pristiglo oko 130 zahtjeva za priključenje.

Očekujemo da će u narednih 30 dana većina potrošača Karabuškog polja podnijeti zahtjev za priključenje, kako bi u toku ljetnjih mjeseci dobili vodu sa novoizgrađenog cjevovoda.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica