ENG

Izložba slika sa “Prve likovne kolonije Medun 2018”

26/06/2018

Izložba slika sa “Prve likovne kolonije Medun 2018” biće otvorena u četvrtak, 28.juna u izložbenom holu Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” u 19 sati.

Direktorica KIC-a Snežana Burzan će otvoriti izložbu koja će moći da se pogleda do 12.jula.

Svoje radove predstaviće: Bato Dragoljub Brajović, Maja Brajović, Mila Đerković, Leo Đokaj, Nataša Đurović, Žarko Glavatović, Čedomila Ivanović, Denja Ivanović, Mirsad Koljenović, Irvin Masličić i drugi.

U okviru svečanosti biće premijerno predstavljena pjesma “Složni Kuči” nastala po tekstu Momčila Lakovića, a dok je autor muzike Šukrija Žuti Serhatlić.

“Likovna kolonija ustanovljena je kao dio tradicionalne kulturne aktivnosti u Kučima. Centar interesovanja je arheološko – istorijski kompleks Medun, sa tradicijom od 3000 godina, i ličnost i djelo vojvode Marka Miljanova, istaknutog narodnog pisca i etičara. Neizostavne su i prirodne ljepote, te kulturne i istorijske vrijednosti, kao i sportske aktivnosti u Kučima. Likovna kolonija ima za cilj podsticanje aktivnosti na osnivanju Kučkog kulturnog centra, a u pravcu objedinjavnja svih kulturnih i sportskih aktivnosti na prostoru Kuča. Likovna kolonija teži da preraste u kulturni događaj od šireg značaja uključivanjem u rad slikara i drugih umjetnika iz Crne Gore i inostranstva, radi upoznavanja i druženja, te razmjene iskustava, što će doprinijeti i uneprijeđenju kulturnog života u Kučima” piše u katalogu Momčilo Laković.

KIC “BUDO TOMOVIĆ”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica