ENG

Koncert džez kvarteta “Month of Sundays”

26/06/2018

Bečki džez kvartet “Month of Sundays” prirediće koncert u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” u poneđeljak, 2.jula, na Ljetnjoj sceni, sa početkom u 21 sat.

Kvartet čine Alexander Kranabetter – truba, Philipp Harnisch – alt saksofon, Ivo Fina – gitara i Johannes Wakolbinger – udaraljke.

Month of Sundays je osnovan 2013. godine u Beču, a prepoznatljiv je po stvaranju jako kreativne muzike kamernog tipa. Njihova muzika donosi miješavinu rock-a i jazz-a. Godine 2015. izdali su debitantski album u izdanju “Wire Globe Recordings”, nakon čega su uslijedile pozivnice na mnoge festivale, kao što su “Jazz Fest Wien”, “Jazz City Festival Salzburg” i “Jazznovember Bayreuth”. Ostala dostignuća uključuju i ulazak u finale za BAWAG Next Generation nagradu u Beču, u Porgy i Bess Jazz Club, kao i brojne koncerte na nacionalnom i međunarodnom nivou. Vrhunac dosadašnje karijere su nastupi za Austrijski kulturni forum i u Rockwood Music Hallu u NJujorku. Godine 2016. započeli su rad na svom drugom albumu “Time and Ruins”.

Gostovanje organizuju Ambasada Austrije i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

PODGORIČKO KULTURNO LJETO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica