ENG

Muzički program crnogorske izvorne muzike “Pjevamo ti Crna Goro”

25/07/2018

U okviru tradicionalne manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” 26. i 27. jula na Trgu nezavisnosti u Podgorici sa početkom u 21 sat biće održan muzički program izvorne crnogorske muzike „Pjevamo ti Crna Goro“.

Prve večeri (četvrtak, 26.jul) koja je takmičarskog karaktera, izvođači iz dijaspore interpretiraće poznate crnogorske izvorne pjesme u okviru programa koji je naslovljen “Dijaspora svojoj Crnoj Gori”.

Izvođače će ocjenjivati stručni žiri, koji čine: predsjednik Senad Gačević i članovi Miloš Bukilić, Aleksandra Saška Vojvodić, Zuvdija Hodžić, Renata Perazić, Dragan Mitov Đurović, Tanja Šeter, Senad Drešević, Slobo Marunović i Dženana Jenny Bibezić. Za tri najbolja interpretatora NVO „Asocijacija dijaspore Crne Gore“ će obezbjediti nagrade, dok će svim učesnicima biti uručena priznanja – zahvalnice.

Druge, revijalne večeri (petak, 27.jul) pod nazivom “Crna Gora svojoj dijaspori”, održaće se koncert istaknutih crnogorskih izvođača narodne muzike na kojem će nastupiti i tri nagrađena izvođača sa prve, takmičarske večeri.

Sve kompozicije se i prve i druge večeri izvode uživo uz pratnju orkestra Šukrije Žutog Serhatlića. Program će voditi Žarko Božović i Ilija Gojović.

Predstojeći muzički program “Pjevamo ti Crna Goro” ima za cilj očuvanje izvorne crnogorske muzike kako u Crnoj Gori, tako i u dijaspori, a organizatori su NVO „Asocijacija dijaspore Crne Gore“ i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Više informacija – Vera Kirović, predsjednica NVO „Asocijacija dijaspore Crne Gore“ 067 015 777

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica