ENG

Filmovi Momira Matovića na Ljetnjoj sceni u Podgorici

27/08/2018

U okviru filmskih večeri od 27. do 30.avgusta biće prikazana četiri filma autora Momira Matovića na Ljetnjoj sceni (iznad sastavaka rijeke Morače i Ribnice), sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Filmovi su nastali u produkciji matFILMA Montenegro, a tematski su vezani za staru Podgoricu i poslijeratni Titograd.

Prvog dana, tačnije u poneđeljak, 27.avgusta predviđena je projekcija filmova “Ispovijest Ribnice” i “Život ih je svemu naučio” .

U utorak, 28.avgusta planirana je projekcija dugometražnog dokumentarnog filma „Titograd 70“ (I dio). Iz ratnog pepela Podgorice uzdigao se novi Titograd. Sve u ovom filmu asocira na uspomene koje su bolne, opominjujuće, vrcave i duhovite.

Drugi dio dugometražnog dokumentarnog filma “Titograd 70” biće prikazan u srijedu, 29.avgusta. Uz veliki broj arhivskih fotografija i snimaka odmotava se duhovita i potkad opominjujuća priča o davnašnjem gradu i životu.

Dugometražni dokumentarni film “To ludo srce” publika će moći pogledati u četvrtak, 30.avgusta. Ovo je sentimentalna i uzbudljiva filmska saga o prvim titogradskim rokerima 60-tih godina.

Filmovi će biti prikazani u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018”.

U slučaju vremenskih nepogoda filmovi će biti prikazani u KIC-u ,,Budo Tomović” po datom redosljedu i u istim terminima.

PODGORIČKO KULTURNO LJETO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica