ENG

Promocija knjige “Sebijini snovi” autora Ruždije Adžovića

27/08/2018

U okviru književnog dijela manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” biće predstavljena knjiga “Sebijini snovi” novinara i književnika Ruždije Adžovića.

Promocija će biti organizovana u petak, 31.avgusta u Velikoj sali KIC-a “Malesija” Tuzi, sa početkom u 19 sati.

O knjizi će govoriti Šahin Šišić, Mirsad Rastoder i autor.

Riječ o knjizi pripovijetki koje govore o životu ljudi, uglavnom Bošnjaka, u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, o njihovim sudbinama, navikama, običajima… Radnja polovine pripovijetki „Sebijini snovi“ smještena je u Sarajevu, Tuzli i mnogim neimenovanim bosanskim čaršijama, a druga polovina u Podgorici, Tuzima, Bijelom Polju, Beranama. Recenzije za knjigu „Sebijini snovi“ napisali su poznati pisac i akademik Abdulah Sidran i crnogorski književnik, prof. dr Novak Kilibarda.

Ruždija Adžović je rođen 1962. godine u Podgorici. Profesionalni novinar je od 1986. godine. Trinaest godina je radio kao novinar i urednik na Radiju Crne Gore. Pisao je za mnoge časopise i dnevne listove. Bio je i novinar i urednik u nekoliko dnevnih novina u Sarajevu. Adžović je u književnost ušao sa monografijom “Merhamet – 100 godina, objavljenom u čast stogodišnjice Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet”. Nakon nje slijedi knjiga “Sto godina dobročinstva Merhameta, koja je objavljena u Turskoj i prevedena je na turski jezik. Objavio je romane: “Ogrlica iz Šanliurfe (2014), “Kilibarda-Sarajevski dani” i “Sebijini snovi ” (2017).

PODGORIČKO KULTURNO LJETO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica