ENG

Apel Službe zaštite

28/08/2018

Služba zastite Glavnog grada apeluje na građane da se u narednim danima zbog pogoršanja vremenskih prilika i povećanja rizika od nastanka požara pridržavaju zabrane paljenja vatre na otvorenom i da u slučaju potrebe za tim za svaku vrstu pomoći i savjeta obavijeste Službu zaštite. Iz službe podsjećaju da je izazivanje požara kršenje niza zakona i da će sve nadležne službe i organi, kako na lokalnom tako i na državnom nivou, pratiti stanje na terenu i u slučaju nepoštovanja zakona reagovati.

Služba zaštite Glavnog grada Podgorica obavještavaće nadležne organe, prije svega Komunalnu policiju i Komunalnu inspekciju Glavnog grada, kao i Upravu policije, u svim slučajevima kad je na terenu neophodna njihova reakcija, kao što je bio slučaj i do sada.

Osim toga, nastavićemo sa svakodnevnim osmatranjem terena specijalnom letilicom dron u cilju ranog otkrivanja nastalih požara, ali i uzroka nastanka i otkrivanja lica koja su za to djelo odgovorna.

Apelujemo na sve građane Podgorice da svi zajedno pomognemo i sačuvamo prirodne ljepote i životnu sredinu Glavnog grada u svom punom sjaju.

Takođe, molimo građane da ukoliko primijete požar ga blagovremeno dojave na broj 123 i da u slučaju da primijete da neko lice iz bilo kog razloga vrši paljenje isto prijave na broj 122, fotografišu ili snime to lice i na taj način pomognu u zajedničkom nastojanju da smanjimo broj požara i sačuvamo prirodu Podgorice

SLUŽBA ZAŠTITE

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica