ENG

Podgorička promocija knjige Dušana Vesića ”Magi – kao da je bila nekad”

10/09/2018

KIC ”Budo Tomović” i portal Art mozaik u utorak, 11. septembra u Multimedijalnoj sali KIC-a sa početkom u 20 sati organizuju podgoričku promociju knjige ”Magi – kao da je bila nekad” čuvenog ex yu novinara Dušana Vesića.

Ova biografija u izdanju ”Lagune” posvećena je Margiti Stefanović, klavijaturistkinji benda EKV i heroini jugoslovenskog rokenrola.

Na promociji će, pored autora, govoriti novinari i publiciste Vanja Kovačević i Željko Milović kao i direktorica KIC-a Snežana Burzan, a medijatorka večeri biće Tanja Rađenović Stanojević. Gost večeri biće i muzičar Sreten Radulović koji će uz gitaru, podsjetiti publiku na najpoznatije hitove kultnog rok sastava EKV.

Novinar Ivan Ivačković kazao je o ovom djelu: ”Sa ljubavlju koja ne umanjuje razboritost i nepotkupljivošću koja ne slabi emociju, Dušan Vesić je ispisao važnu i potresnu knjigu o velikim mukama, blistavom daru i tragičnom kraju najveće heroine jugoslovenskog rock’n’rolla. Njegova priča o Margiti Stefanović, koliko teskobna toliko i poštena, koliko gorka toliko i iskrena, nije samo nezaobilazan dokument za svakoga ko voli i poštuje Magi, nego i ogledalo u kojem će se prepoznati oni koji su umeli da ublaže njen bol, oni koji su se okoristili njenom nemoći i oni koji su pokazali ravnodušje pred njenim strašnim patnjama. U isto vreme, to je razorna priča o usponu i propasti jugoslovenske srednje klase i licu i naličju Beograda. ”

Dušan Vesić je rođen u Beogradu 1959. godine. U periodu od 1980. do 1990. pisao je za gotovo sve relevantne jugoslovenske novine i časopise promovišući rok kulturu. Bio je urednik za domaću scenu u časopisima Rock i Pop Rock, kao i direktor Festivala zabavne muzike Beogradski šlager – Menadžer (1993-1995). Napravio je osam dokumentarih TV serija i filmova, među kojima i kultni serijal Rockovnik (40 epizoda) i film EKV – Kao da je bilo nekad. Objavio je tri knjige o Bijelom dugmetu: Lopuže koje nisu uhvatili (1985), Šta bi dao da si na mom mjestu (2014) i Bijelo dugme – 40 godina (sa Sinišom Škaricom, 2014). Živi u Beogradu.

Više info – Dragan Leković 067 368 500

KIC “BUDO TOMOVIĆ”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica