ENG

Raspisan tender za izgradnju Dnevnog centra u Golubovcima

13/09/2018

Tender za izgradnju Dnevnog centra za djecu sa smetanjama u razvoju Golubovci, raspisan je juče od strane UNDP-a. UNDP koji je Glavnom gradu partner na ovom projektu, zadužen je za tehničku podršku i njegovu implementaciju. Procijenjena vrijednost projekta je 250.000 eura, a rok za dostavljanje ponuda 03. oktobar 2018. godine.

Podsjećamo da je riječ o objektu ukupne neto površine 340,50 m² i bruto razvijene površine 388,66 m². Objekat je arhitektonski riješen kao cjelina dok je funkcinalno podijeljen na četiri glavne grupe prostorija / funkcija koje se menusobno nadopunjuju i povezuju zajedničkim komunikacijama, a to su: prostorije za boravak mlanih štićenika/djece sa smetnjama u razvoju sa zasebnim ulazom koji se nakon uvida u konačan broj i strukturu štićenika može koristiti i kao glavni – zajednički ulaz za sve; prostorije za boravak starijih štićenika / osoba sa invaliditetom sa zasebnim ulazom koji se nakon uvida u konačan broj i strukturu štićenika može zatvoriti ili koristiti interno; zajedničke prostorije sa mogućnošću nesmetanog zajedničkog korišćenja bez ugrožavanja same pojedinačnefunkcije i prostorije za zaposlene uključujući i sanitarne prostorije.

Što se tiče ostvarenog kapaciteta, objekat je dimenzionisan za boravak optimalno 28 lica obije starosne grupe, po osnovu normativa u Pravilniku “O bližim uslovima za pružanje i korišćenje, normativima i minimalnim standardima usluga podrške za život u zajednici.

Kapacitet je definisan ukupnom neto površinom svih prostorija za boravak i aktivnosti štićenika isključujući prostorije za specijalističke terapije, kao i prostorije za zaposlene, a po normativu 10m2 po osobi. Dnevni boravci su dimenzionisani da zadovolje standard minimalne površine od 30m2 po prostoriji.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica