ENG

Dvije nagrade za „Prodavnicu igračaka“ na Festivalu lutkarstva u Podgorici

17/09/2018

Dvije nagrade osvojila je naša predstava „Prodavnicu igračaka“, u režiji Jaroslava Antonjuka, na VII izdanju Međunarodnog festivala lutkarstva u Podgorici. Prema jednoglasnoj odluci stručnog žirija (u sastavu Dikla Katz, Alek Rodić i Goran Bulajić) priznanje za najbolju scenografiju pripalo je Evi Farkašovoj, dok je jednu od tri ravnopravno dodijeljene nagrade za glumačko majstorstvo osvojio Pavle Ilić.

Na ovogodišnjem Festivalu lutkarstva u Podgorici predstavile su se pozorišne trupe iz šest zemalja. Pored ansambla Gradskog pozorišta, Festival je ugostio teatre iz Ukrajine, Makedonije, Turske, Poljske i Srbije. Gran pri festivala osvojila je predstava „Tobi” u produkciji Teatra za djecu i mlade iz Skoplja.

„Prodavnica igračaka“ priča je o djevojčici Dini koja se nađe u čarobnoj radnji u kojoj se samo naizgled biraju igračke. U toj prodavnici ne plaća se novcem, već godinama života, pa će Dinu želja za posjedovanjem novih stvari veoma brzo učiniti staricom. Ova priča najmlađoj publici razotkriva važnu istinu da materijalne stvari ne donose sreću, te da u životu veću vrijednosti imaju ljubav, prijateljstvo, osjećanja i brižnost. „Prodavnica igračaka“ govori o vječitoj razapetosti između „biti i imati“, o potrazi za iskušenjima, glamurom i sjajem. To je i priča o snazi prijateljstva, o hrabrosti, posvećenosti i vještini donošenja mudrih odluka, ali i o odgovornosti za sopstvena djela.

Igraju: Katarina Krek, Goran Slavić, Branka Femić, Branko Ilić i Pavle Ilić.

Reditelj Antonjuk potpisuje i songove za predstavu, a u autorskom timu su još: Eva Farkašova (scenografkinja, kostimografkinja i kreatorka lutaka), Zoran Đerić (dramaturg), Bogdan Szczepanski (kompozitor), Vladimir Slaninka (video animacija) i Davor Novak (korepetitor). Prevod teksta potpisuje Pero Mioč.

PG BIRO

Dvije nagrade za „Prodavnicu igračaka“ na  Festivalu lutkarstva u Podgorici

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica