ENG

“Moje drvo” na Web Summit-u u Lisabonu

17/09/2018

“Moje drvo” prva podgorička zelena platforma, projekat koji kompanija Amplitudo realizuje sa Glavnim gradom, odabrana je da učestvuje na Web Summit-u, koji se održava u novembru u Lisabonu. Web Summit je najveća konferencija ovog tipa u Evropi i jedna od najvećih na svijetu. Njenom kredibilitetu svjedoče kompanije poput Google-a, Amazon-a, IBM-a, Microsoft-a i Facebook-a, kao i speakeri poput CEO-a i predsjednika eBay-a, Twitcha, Samsunga. Moje drvo će imati priliku da prezentuje ideju i da dobije pristup konsultantima i investitorima iz cijelog tech svijeta.

Posebnost ”Mog drveta” je što omogućava učešće svim Podgoričanima, koji nekome žele da poklone nešto posebno, kao i velikim i malim kompanijama. Očekuje se da će aplikacija biti spremna do kraja septembra, a podrazumijeva da, bilo da kao pojedinac želite pokloniti nešto posebno ili kao firma unaprijediti gradsku sredinu u kojoj žive vaši zaposleni i klijenti – “Moje drvo” vam pruža platformu za to. Odabirom lokacije, prikazuju se precizna mjesta za sadnju, kao i vrste i broj sadnica, koje je na tom mjestu moguće posaditi. Nakon kupovine sadnice, Zelenilo sadi kupljenu sadnicu u jednom od perioda sadnje – mart-maj ili oktobar-decembar – u zavisnosti od toga kada je sadnica kupljena. Sve informacije o “svom” drvetu korisnik dobija preko notifikacija na aplikaciji.

“Moje drvo” je inovativan način da ozelenimo naš grad. Uz pomoć informacionih tehnologija, kao mehanizama komunikacije najbližim savremenom životu, želimo da unaprijedimo grad koji dijelimo sa prijateljima i porodicom. “Moje drvo” nudi pojedincima i svim kompanijama mogućnost da jednostavno i efikasno učestvuju u projektu, koji ima plemenit i dugoročan cilj da unaprijedi Podgoricu kao grad i mjesto za život. Samim tim Podgorica postavlja standard, koji će drugi gradovi u Crnoj Gori, a i u regionu htjeti da prate.

Partneri Glavnom gradu i Amplitudu u projektu su NVO Ozon i NVO Udruzenje ljubitelja Gorice i prirode. Glavni grad i kompanija Amplitudo poziva i sve druge zelene organizacije da se pridruže projektu.

PG BIRO

“Moje drvo” na Web Summit-u u Lisabonu
“Moje drvo” na Web Summit-u u Lisabonu
“Moje drvo” na Web Summit-u u Lisabonu

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica