ENG

Izložba “Vremenska kapsula”

19/09/2018

Izložba “Vremenska kapsula” koju su priredili studenti Univerziteta Donja Gorica biće otvorena u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” u četvrtak, 20.septembra u Kuslevovoj kuću u 19 sati.

Projekat „Vremenska kapsula“ studenata UDG predstavlja svojevrsni sinhronijski presjek njihovog umjetničkog rada u okviru jedne urbane integralne strategije, koja je plod umreženosti fakulteta ovoga univerziteta; a selektovani studentski radovi ukazuju na kreativno kritičko promišljanje, moderne tendencije, na prožimanje s klasičnim likovnim stvaralaštvom. Određeni segmenti izložbe ukazuju na otvorenost ka eksperimentu s materijalima, oblicima, simbolikom, kao i na usmjerenost ka ekologiji, što je sve prisutnija potreba svakog stvaraoca.

Zona eksperimenta kroz koju hrabro ali i odmjereno koračaju ovi studenti potreba je današnjice, izazov koji rađa djela s naglašenim autorskim pečatom, jedinstvene kreacije, funkcionalne i inkluzivne.

Raritetan pristup inkluzivnoj problematici, kao jednoj od ključnih elemenata održivog razvoja urbane sredine postaje sinonim za pojam humane globalizacije.

Više informacija – Boro Vukićević 069 562 371

Manifestacija “Podgoričko kulturno ljeto 2018″

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica