ENG

Ekipe Čistoće na terenu

09/10/2018

Ekipe Čistoće danas su angažovane na više lokacija u gradu, a poslovi čišćenja javnih površina kao i sakupljanja i odvoza komunalnog otpada – pražnjenja kontejnera u Glavnom gradu obavljaju se prema utvrđenoj dinamici.

Shodno operativnom planu, ekipe uz angažovanje mehanizacije danas u prvoj smjeni čiste nelegalno formirana odlagališta otpada oko kontejnera i sa javnih površina u naselju Masline i opštini u okviru Glavnog grada Golubovci.

Ovi poslovi su juče obavljani u sljedećim naseljima: Tološi-sa 9 lokacija uklonjeno 8 kiperskih tura; Konik-sa 4 lokacije uklonjeno 10 kiperskih tura; naselje Kruševac, Donja i Gornja Gorica-sa 11 lokacija uklonjeno 7 kiperskih tura raznog otpada.

Grupa radnika angažovana na pojačanom održavanju čistoće javnih površina danas poslove manuelnog sakupljanja otpada obavlja u naseljima Zabjelo i Stari aerodrom, a juče su ovi poslovi obavljani uz cetinjsku magistralu odakle je uklonjeno 140 kesa otpada odloženog uz ovaj putni pravac.

Uz angažovanje autočistilica poslovi uklanjanja zemlje i drugog sitnog otpada uz ivičnjake saobraćajnica obavljaju se danas u centru grada, a juče je autočistilica bila angažovana u dijelu grada preko Morače.

Predstavnici Čistoće su juče održali edukativnu radionicu na reciklažnom dvorištu u naselju Goričani u opštini u okviru Glavnog grada Golubovci, za učenike šestog razreda, kao i 8 predstavnika odjeljenja koji su članovi sekcije ekološke u OŠ “Milan Vukotić “ u Golubovcima.

Učenici su, tokom jednog školskog časa, upoznati sa prednostima recikliranja i pravilnog odlaganja otpada, a kroz praktične primjere selektovanja otpada pokazali su koje vrste otpada se mogu odlagati na ovim prostorima.

ČISTOĆA DOO

Ekipe Čistoće na terenu
Ekipe Čistoće na terenu
Ekipe Čistoće na terenu
Ekipe Čistoće na terenu

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica