ENG

Glavni grad i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava realizuju obuku „Novinarsko pero o rodnoj ravnopravnosti“

15/10/2018

U cilju realizacije zajedničkih aktivnosti na temu rodne ravnopravnosti, ali i jačanja uloge medija u promociji rodne ravnopravnosti kroz pojačano aktivno istraživanje i izvještavanje, Glavni grad i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuju jednodnevnu obuku za novinare pod nazivom „Novinarsko pero o rodnoj ravnopravnosti“.

Obuka će, osim interaktivnog predavanja koje obuhvata teme rodne ravnopravnosti, rodno osjetljivi jezik u medijima i fenomen rodno zasnovanog nasilja, podrazumijevati i mini radionicu na temu “Izmjerimo rodnu osjetljivost medija”.

Nakon održane obuke predstavnici medija će dobiti priliku da učestvuju na konkursu koje ima za cilj izradu istraživačkog novinarskog teksta u oblasti rodne ravnopravnosti, a najbolji rad će biti nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 500,00 eura. Radove će ocjenjivati stručna komisija sastavljena od predstavnika resornog Ministarstva i Glavnog grada, a u skladu sa Pravilnikom za realizaciju kokursa za pisanje istraživačkog novinarskog teksta u oblasti rodne ravnopravnosti.

Obuku će voditi trenerice Slavica Striković i Branka Vlahović, predviđeno je da ista bude realizovana 05. novembra u Podgorici.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica