ENG

Obilježavanje Svjetskog dana hrane

15/10/2018

Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada u saradnji sa kompanijom “Agrovita – Eco” povodom 16. oktobra -Svjetskog dana hrane, organizuje niz manifestacija na Trgu Nezavisnosti sa početkom u 11:00 sati.

Na manifestaciji će biti prezentovan kačamak od kukuruza i heljde kao najvažnija hrana bez glutena i doprinos evropskoj kulturi ishrane. Prezentovaće se takozvani “zdravi hljebovi” i informisati potrošači kako da prepoznaju kvalitet. Takođe, biće prezentovan i projekat “Hrana bez glutena i hrono hrana”. Predviđena je degustacija kačamaka, likera na bazi ljekovitog bilja i sokova na bazi ljekovitog bilja i šumskog voća.

Ova manifestacija je podrška konceptu projekta “Domaće” u okviru kojeg se spovode pripreme za potpisivanje prekogranične saradnje sa Srrbijom i Albanijom, kao i na pripremi za projekat “Horizont 2020”.

Institut za zdravu hranu prezentovaće inovacije svojih članica u proizvodnji hrane. Lica sa posebnim potrebama iz Podgorice i Bijelog Polja prezentovaće projekat “Hrana suvenir”, (pokrovitelj ZZZCG), dok će u saradnji doo “Agrovita – Eco” i Ministarstva za ljudska i manjinska prava biti predstavljen projekat “Mladi Rom – pekar”.

Tokom tarajnja manifestacije najaviće se i projekat “Đački doručak”, a biće prezentovani rezultati projekta “Revitalizacija Bjelopavlićke ravnice” , kao i projekta “Plantažiranje ljekovitog bilja”.

SEKRETARIJAT ZA RAD, MLADE I SOCIJALNO STARANJE

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica