ENG

Gradonačelnik i uprava gradskog preduzeća Vodovod potpisuju Ugovor sa konsultantskom kompanijom Fichtner iz Štutgarta

23/10/2018

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, i menadžment DOO Vodovod i kanalizacija na čelu sa izvršnim direktorom Vladanom Vučelićem i predsjednikom Odbora direktora prof. dr Petrom Živkovićem potpisaće ugovor za implementaciju Projekta odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda sa konsultantskom kompanijom Fichtner iz Štutgarta 26.10.2018. godine, u prostorijama KFW banke u Frankfurtu. Potpisivanje ugovora predstavlja finalizaciju pripremne faze ovog izuzetno značajnog projekta za Glavni grad.

Radi podsjećanja, u prethodnom periodu izvršena je izrada dokumenata- Fizibiliti studija, dobijena su nepovratna sredstva uz pomoć WBIF-a u iznosu od 10 miliona eura, a kroz kreditni aranžman sa KFW bankom obezbijeđeno 35 miliona eura, čime su ispunjene sve pretpostavke za početak implementacije navedenog projekta.

Potpisivanjem Ugovora sa konsultantskom kompanijom ulazimo u I fazu implementacije projekta, odnosno fazu izrade dijela projektne dokumentacije i tenderskog dokumenta sa ciljem raspisivanja međunarodnog poziva za izbor izvođača.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica