ENG

Sanacija neuređenih odlagališta otpada na prostoru Opštine Tuzi

24/10/2018

Nakon što je terenskim obilaskom pripremljena lista od 6 neuređenih odlagališta otpada na prostoru opštine Tuzi, ekipe Čistoće su, pored redovnih poslova, juče uz angažovanje mehanizacije započele sanaciju utvrđenih lokaliteta.

Juče su sa prostora opštine Tuzi uklonjena 2 nelegalno formirana odlagališta na sljedećim lokacijama: Akšabanovići, u blizini pruge – odakle su uklonjene 2 ture i Šipčanik, uz ogradu vinograda – odakle je uklonjeno 6 kiperskih tura raznog otpada.

Danas su poslovi nastavljeni na lokaciji Sukuruć, južna strana vodoizvorišta – odakle je uklonjeno 14 kiperskih tura otpada, a shodno utvrđenom popisu narednih dana će se nastaviti sa čišćenjem preostale tri lokacije.

Takođe je, na osnovu pisane inicijative i dobijene saglasnosti od strane opštine Tuzi, završeno čišćenje korita rijeke Rujele. Očišćeno je korito u dužini od 1.990 metara, radovi su izvođeni parcijalno, a uklonjeno je 115 kiperskih tura raznog otpada odloženog u koritu i na obali rijeke Rujele.

Poslovi su, u saradnji sa opštinom Tuzi, realizovani kao nastavak višegodišnje dobre saradnje, a zadovoljavajući rezultati postignuti obavljanjem ovih poslova prethodnih godina, bili su razlog više da se navedeni poslovi realizuju i ove godine, prije početka kišnog perioda.

S obzirom da su na prostoru grada obezbijeđeni prostori za odlaganje otpada, i ovom prilikom apelujemo na pojedince da poštuju navedena mjesta i odlaganjem pojedinih vrsta otpada na predviđene lokacije daju svoj doprinos, kako bi zajednički uticali na smanjenje broja nelegalno formiranih odlagališta otpada.

ČISTOĆA D.O.O.

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica