ENG

Spriječen pokušaj paljenja u preduzeću Deponija

05/11/2018

Pripadnici Službe obezbjeđenja preduzeća “Deponija” doo identifikovali su neovlaštena lica koja su upala na posjed ovog preduzeća i prijavili ih Upravi policije na dalje postupanje, u cilju smanjenja sve učestalije pojave upada i paljenja materijala.

Preduzeće Deponija podsjeća da su upadi na prostor ovog preduzeća, paljenje i izazivanje požara na mjestima na kojima se deponuje kabasti i zeleni otpad, sve češći, ali da se počinioci i nakon njihovog procesuiranja i prijave nadležnim organima opet hvataju u izvršenju ovog djela.

Podsjećamo da ovlašteni službenici Službe obezbjeđenja svakodnevno vrše kontrolu kritičnih područja koja su u sastavu kompleksa koji pripada našem Društvu i svakog puta, bez izuzetka, na mjestima gdje je deponovan pomenuti komunalni otpad zatiču neovlaštena lica. Ova lica podmeću požare, paleći automobilske i kamionske gume koje nađu na otpadu i izazivaju paljevine na mjestima na kojima je odložen komunalni otpad koji doprema preduzeće Čistoća doo. Preduzeće Deponija doo preduzima sve zakonom propisane mjere i radnje u sprečavanju upada u posjed preduzeća, međutim, ova lica su često nasilna, spremna na provokacije, a sve je ovo propraaćeno kamenovanjem zaposlenih iz neposredne blizine ili iz dijela koji je van našeg preduzeća.

Osnovni razlog podmetanja požara od strane je sakupljanje i preprodaja žice i željeza koji ostanu nakon sagorijevanja guma i kabastog otpada. Svaki od navedenih upada i paljevina preduzeće Deponija prijavljuje CB Podgorica čiji službenici svakodnevno rade uviđaje i uzimaju izjave. To do sada nije dalo opipljive rezultate, jer oni ne zaziru ni od pripadnika policije ni od naše službe obezbjeđenja.

Napominjemo i da zaposleni u službi obezbjeđenja svakodnevno gase požare koje izazivaju Romi i da u toku jednog dana imaju i do 10 intervencija na terenu koji zbog dima i nepristupačnosti predstavlja dodatni problem prilikom gašenja.

Nakon svega, još jednom molimo građane da prestanu sa paljevinama koje nanose ogromnu štetu i preduzeću Deponija i svim stanovnicima Glavnog grada Podgorica.

DEPONIJA DOO

Spriječen pokušaj paljenja u preduzeću Deponija

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica