ENG

Predstava “Mlijeko u prahu” na Velikoj sceni KIC-a

12/11/2018

Popularna predstava “Mlijeko u prahu” po tekstu Dragane Tripković i u režiji Stevana Bodrože biće ponovo izvedena na Velikoj sceni Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” u utorak, 13.novembra, sa početkom u 21 sat.

U predstavi igraju: Marko Todorović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović.

“Mlijeko u prahu” je drama smještena u Podgorici, 1991. godine, u vrijeme intervencije tadašnje JNA na Dubrovnik. Priča govori o tajnoj ljubavi mladog slikara i oženjenog doktora u situaciji rata, rastuće tjeskobe i užasa. Ratne okolnosti su izvanredna pozadina ali i motivacioni okvir za jednako duboku intimnu dramu. Suočeni sa sopstvenim osjećajem krivice, a živjeći u predominantnom socijalnom diskursu koji veliča muškost i ratničke atribute, oni postaju lak plijen za manipulaciju trećeg lika u ovom komadu – muškarca koji vrbuje i raznim ucjenama i pristiscima prisiljava muškarce da “dobrovoljno” krenu u rat. Drama “Mlijeko u prahu” obrađuje problem nesuočavanja sa ratnom prošlošću iz devedesetih godina prošlog vijeka, koji je prisutan u svim zemljama Zapadnog Balkana.

Predstavu realizuju Alternativna teatarska aktivna kompanija (ATAK), Taurus production i KIC “Budo Tomović”, uz podršku Ministarstva kulture i Glavnog grada Podgorice.

Besplatne ulaznice se mogu preuzeti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a od 9 do 20 sati.

KIC-a “Budo Tomović”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica