ENG

Glavni grad će podnijeti krivičnu prijavu protiv Vanje Đurišića

26/11/2018

Glavni grad će podnijeti krivičnu prijavu protiv Vanje Đurišića zbog uništavanja imovine i infrastrukture Glavnog grada u Jerevanskoj ulici.

Bez obzira na to što su nadležni sudovi dva puta donosili presude u korist Glavnog grada Podgorica, kao i na razumijevanje koje su nadležne gradske institucije pokazale prema Vanji Đurišiću, danas je Đurišić rušenjem trotoara ponovo uništio gradsku i državnu imovinu, čime je onemogućio normalno funkcionisanje velikog broja građana Podgorice.

Osnovni sud je rješenjem broj 159/14 od 28.12.2015. godine odbio zahtjev Vanje i Sava Đurišića kao neosnovan. Takođe, Viši sud u Bijelom Polju rješenjem broj 1061/16 od 21.04.2016. godine odbio je žalbu Đurišića kao neosnovanu i potvrdio rješenje Osnovnog suda u Podgorici. Vrhovni sud Crne Gore je rješenjem broj 1043/16 od 25.10.2016. godine odbio reviziju kao neosnovanu, čime je postupak okončan.

Glavni grad, upravljajući se postojećim pravosnažnim sudskim presudama, neće dozvoliti dalje vandalsko uništavanje gradske infrastrukture i zelenila i koristiće sve zakonske mogućnosti da obezbijedi normalan život građanima u Jerevanskoj ulici i čitavom naselju.

Takođe, Glavni grad podsjeća da je prije 10-ak dana Đurišić razgovarao sa Šefom Biroa za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima Vojislavom Nedovićem, kada mu je još jednom predočeno da Glavni grad nije adresa za rješavanje spora u Jerevanskoj ulici, već da su to nadležni sudovi.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica