ENG

Imenovani Odbori povjerenika mjesnih zajednica

31/12/2018

Predsjednik Skupštine Glavnog grada je, shodno odredbama člana 57 Odluke o mjesnim zajednicama, donio rješenja o imenovanju Odbora povjerenika Glavnog grada za 39 mjesnih zajednica u Glavnom gradu, čime su se stekli uslovi za njihov rad i zakonito funkcionisanje.

Navedenom odredbom Odluke o mjesnim zajednicama propisano je da Odbori povjerenika imaju po devet članova, koje imenuje predsjednik Skupštine Glavnog grada na usaglašeni predlog klubova odbornika i predstavnika političkih partija koje participiraju u Skupštini Glavnog grada, kao i da svakoj političkoj partiji zastupljenoj u Skupštini pripada broj članova Odbora srazmjerno proporcionalnoj zastupljenosti odborničkih mjesta u Skupštini.

U skladu sa navedenom odredbom, predsjednik Skupštine Glavnog grada je od kluba odbornika ”Za dobro građana Podgorice-Pobjednička koalicija –Milo Đukanović” i kluba odbornika ”Socijaldemokrate”, zatražio da dostave usaglašene predloge unutar ova dva kluba za pet članova odbora povjerenika, koliko ovim klubovima pripada srazmjerno proporcionalnoj zastupljenosti odborničkih mjesta u Skupštini. Takođe, od kluba odbornika Demokratskog fronta, kluba odbornika Demokrata, kluba odbornika ”Podgorička URA – Pravo na grad !” i političke partije SNP, zatražio je da dostave usaglašene predloge za četiri člana odbora povjerenika, koliko ovim klubovima pripada srazmjerno proporcionalnoj zastupljenosti odborničkih mjesta u Skupštini.

Kako su klub odbornika Demokratskog fronta, klub odbornika Demokrata, klub odbornika ”Podgorička URA – Pravo na grad !” i politička partija SNP, obavijestili predsjednika Skupštine da predloge neće dostaviti, rješenja o imenovanju Odbora povjerenika donijeta su za pet članova, na osnovu usaglašenog predloga koji su dostavili klub odbornika ”Za dobro građana Podgorice-Pobjednička koalicija –Milo Đukanović” i klub odbornika ”Socijaldemokrate”. Međutim, ukoliko politički subjekti koji nijesu dostavili predloge pokažu zainteresovanost za učešće u Odborima povjerenika i naknadno predlože svoje predstavnike, izvršiće se dopuna rješenja o imenovanju, kako bi se obezbijedilo da i njihovi predstavnici budu uključeni u sastav Odbora povjerenika.

Na ovaj način stekli su se uslovi da mjesne zajednice na teritoriji Glavnog grada nesmetano rade i funkcionišu u interesu građana, u skladu sa Odlukom o mjesnim zajednicama.

Odbor vrši funkciju Savjeta do izbora Savjeta u skladu sa Odlukom o mjesnim zajednicama.

SKUPŠTINA GLAVNOG GRADA

Imenovani Odbori povjerenika mjesnih zajednica

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica