ENG

Izložba slika i crteža “Urbana utopija III”

23/01/2019

U utorak 29. 01. 2019. u 19h u galerijskom prostoru JU Muzeji i galerije Podgorice , u ul.Marka Milljanova br.4 će biti otvorena izložba slika i crteža akademske slikarke Svetlane Dragojević pod nazivom “Urbana utopija III”.

Na izložbi će se posjetiocima obratiti Direktor JU Muzeji i galerije Podgorice Sead Đokaj i istoričarka umjetnosti Petrica Duletić koja potpisuje uvodni tekst kataloga, dok će izložbu otvoriti ataše za kulturu Njemačke Ambasade u Podgorici gospođa Ursula Rommerskirchen-Hilbertz.

O likovnom stvaralaštvu Svetlane Dragojević Duletićeva je između ostalog zapisala: „Svetlana Dragojević se u prvom redu bavi slikom, materijom i pikturalnim strukturama kroz koje gradi svoj asocijativni diskurs. Ona sprovodi određenu dinamiku, ritam, harmoniju, varira svoje poetske skale i spektar senzibiliteta. Jedna od tih poetskih linija, koju umjetnica i danas na neki način slijedi, može se pratiti od ciklusa “Vavilon” i “Urbana utopija”, sve do ove izložbe kojom se donekle mijenja likovni izraz. Tematski, Svetlana se bavi životom u urbanom svijetu, dok u širem smislu podrazumijeva i različite odnose među pojmovima i različitim strukturalnim nivoima slike.

Svetlana Dragojević rođena je u Kotoru 1968. godine. Odsjek za slikarstvo završila je 1990. godine na Fakultetu restauracije i konzervacije na Cetinju i u istom gradu diplomirala na Fakultetu likovnih umjetnosti – odsjek slikarstvo 1992. Studijski boravi u Londonu do 1998. Izlagala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je više nagrada iz oblasti likovnog stvaralaštva.

Dobro došli!

JU MUZEJI I GALERIJE PODGORICA

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica