ENG

Počinje 4. Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO

23/01/2019

Četvrtu Manifestaciju kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO čiji cilj je afirmacija pozorišne kulture organizovaćemo u okviru dramskog programa KIC-a “Budo Tomović” od 25. do 29.januara.

Predstavićemo pet aktuelnih domaćih i gostujućih produkcija i koprodukcija u okviru manifestacije koja iz godine u godinu sve više plijeni pažnju šire javnosti zbog dobre selekcije predstava, žanrovske raznovrsnosti i ekskluziviteta u premijernim izvođenjima. Četvrti MAKADO će podgoričkoj publici premjerno predstaviti mobilne dramske forme iz: Beograda, Sarajeva, Kolašina, Cetinja i Plužina.

Manifestaciju će otvoriti predstava „Bog masakra“ Kraljevskog pozorišta Zetski dom koja će biti izvedena u petak, 25.januara u sali DODEST od 20 sati. Komad je po tekstu Jasmine Reze režirao Siniša Evtimov, a u glumačkoj postavi su: Marija Labudović, Jelena Đukić, Vule Marković i Omar Bajramspahić.

Drugi dan manifestacije obilježiće monodrama “Oskar i mama Roz” u izvođenju poznate beogradske glumice Vesne Čipčić. Riječ je o monodrami koju je po bestseleru Erik Emanuel Šmita režirao Nebojša Bradić, a njeno izvođenje zakazano je za subotu, 26.januar, u sali DODEST, od 20 sati.

Pozorišnu predstavu “Gospođa Bovari” koja je nastala u produkciji Centra za kulturu Plužine i Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) – Podgorica publika će biti u prilici da pogleda u neđelju, 27.januara, u Velikoj sali KIC-a, sa početkom u 20 sati.

Kolašinski “Korifej” teatar u KIC-ovom MAKADU će se predstaviti predstavom “Žena koja je skuvala svog muža” u poneđeljak, 28.januara u sali DODEST u 20 sati. Uloge u predstavi po tekstu Debi Izita i u kolektivnoj režiji tumače: Đorđije Tatić, Anđelija Rondović i Marija Đurić. Ovo je priča o upotrebi žene i prihvatanja muškarca i njegovih potreba kao obrasca za stabilan brak.

Višestruko nagrađivana predstava ”Demokratija/Demokracija” nastala kao autorski projekat Zijaha A. Sokolovića zatvoriće 4. MAKADO u utorak, 29.januara, u sali DODEST, u 20 sati. U predstavi pored Zijaha A. Sokolovića glumi i Dražen Šivak. Dramaturškinja predstave je Selma Paris.

Ulaznice za sve predstave u okviru četvrtog MAKADA su prodate ili preuzete.

Više info – Zoran Šoškić, pomoćnik direktora i v.d. urednik dramskog programa KIC-a 067 258 059

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica