ENG

Do okončanja sudskog spora nema pregovora, Glavni grad će obezbijediti normalne uslove za život u Jerevanskoj

24/01/2019

Sva dešavanja tokom posljednje dvije godine u Jerevanskoj ulici na Zabjelu odavno su izašla iz okvira pravne borbe. Ono što bi trebalo da bude uobičajena procedura u sistemu jedne države Vanja Đurišić je, vođen političkim motivima, pretvorio u javni cirkus, uzurpirajući i uništavajuci javno dobro, pritom se ne libeći da zloupotrijebi i svoju maloljetnu djecu. Crnogorska javnost treba da zna da ne postoji uzročno-posljedična veza između spora Glavnog grada i porodice Đurišić i blokade Jerevanske ulice. Drugim riječima, dok sud ne odluči u pomenutom sporu i ne utvrdi vlasništvo nad predmetnom parcelom, nema ni mogućnosti za bilo kakve pregovore dvije strane.

Dakle, kao i svi građani Crne Gore, Đurišić ima pravo da pokuša da dokaže svoje tvrdnje, ali to mora učiniti u redovnoj proceduri pred nadležnim institucijama. Međutim, dok traje sudski postupak, Djurišić nema pravo da se ponaša suprotno crnogorskim zakonima i svojim djelovanjem onemogućava stanovnicima našeg grada da normalno žive i rade. Naravno, sve ovo je jako dobro poznato i Vanji Đurišiću i njegovim političkim sponzorima i pravnim zastupnicima. I upravo zato, igrajući na kartu socijalne demagogije, uzurpatori Jerevanske ulice pokušavaju da stvore konfuziju među našim sugrađanima i da opravdaju besprizorno iživljavanje nad onima sa kojima dijele životni prostor.

Nadležne službe Glavnog grada, i sam Gradonačelnik, obavili su više razgovora s Vanjom Đurišićem, ukazujući mu na prethodno rečeno. U skladu s instrukcijama njegovih političkih pokrovitelja i advokata željnih javne promocije i dobre zarade, Đurišić je na takav profesionalan odnos odgovorio primitivizmom kakav Crna Gora nije vidjela.

Kao i do sada, Glavni grad će nastaviti da djeluje u okviru zakonom definisanih prava i obaveza. Sačekaćemo i, kakva god bila, prihvatiti pravosnažnu odluku suda u sporu oko parcele na prostoru Jerevanske ulice. Istovremeno, učinićemo sve što je u našoj nadležnosti da obezbijedimo normalne uslove za život i rad svim našim sugrađanima.

Do okončanja sudskih procesa Glavni grad, kao stranka u sporu, neće komentarisati niti nasijedati na provokacije i dizanje prašine koje Đurišić svakodnevno proizvodi.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica