ENG

Glavni grad objavio Javni poziv za učešće u projektu „Podgorica na dva točka“

24/01/2019

Javni poziv za podnošenje prijava za subvenciju kupovine bicikala, objavljen je danas i biće otvoren 15 dana, zaključno sa 08. februarom 2019. godine.

“Glavni grad je započeo projekat “Podgorica na dva točka” u okviru koga će se subvencionirati kupovina bicikala za građane. Budžetom za 2019. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 10.000 eura kojima će se subvencionirati kupovina u iznosu od 50 procenata od cijene iznosa bicikla, odnosno u iznosu do stotinu eura,” istakla je zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujaćić povodom početka Projekta.

Ona je podsjetila da postupak počinje prijavom građana, pa će prvih 50 sugrađanki i prvih 50 sugrađana koji se prijave i pritom dostave prijavu za projekat, kopiju lične karte i predračun sa preciznom specifikacijom, biti razmatrani kao potencijalni dobitnici subvencija.

“Nakon što komisija utvrdi koji su građani dobitnici subvencija, oni će morati dostaviti i dodatnu dokumentaciju, a to podrazumijeva uvjerenje o mjestu prebivališta, jer korisnici subvencije moraju biti stanovnici glavnog grada i uvjerenje o kućnoj zajednici, jer je cilj da u okviru jedne porodične zajednice jedan član može biti korisnik subvencije”, istakla je Vujačić.

Ona je naglasila da će nakon toga slijediti potpisivanje ugovora sa Glavnim gradom u okviru koga će se regulisati međusobna prava i obaveze. Takođe, sastavni dio ugovora biće i klauzula o evaluaciji, jer je cilj da se nakon 6 mjeseci uradi evaluacija projekta kako bi isticali njegovu dalju opravdanost i postojanje. “Uradiće se i registar serijskih brojeva subvencioniranih bicikala koji će se dostaviti Upravi policije kako bi spriječili sve eventualne zloupotrebe i omogućili brzu i efikasnu reakciju u slučaju otuđivanja istih”, zaključila je Vujačić.

Nakon potpisivanja ugovora i kupovine bicikala, građani moraju dostaviti fakturu sa preciznom specifikacijom i fiskalnim računom i 15 dana nakon dostavljanja iste biće uplaćena sredstva na njihov žiro račun.

Glavni grad koristi priliku da se zahvali partnerima iz organizacije Biciklo.me na pruženoj podršci prilikom koncipiranja projekta, kao i na ponuđenoj pomoći za njegovu evaluaciju.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica