ENG

Koncert klavirskog trija u KIC-u

24/01/2019

Koncert klvirskog trija u čijem sastavu su pijanista Petar Popović, violinista Viktor Huter i violončelista Sari Šaćiri biće održan u okviru KIC-ovog muzičkog ciklusa “Mladi talenti” u četvrtak, 31.januara u Velikoj sali Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” u 19 sati.

Trojica mladih muzičara su uspješni instrumentalisti i učenici trećeg razreda srednje muzičke škole “Vasa Pavić”, nagrađivani su na državnom takmičenju mladih muzičara; u kamernom sastavu klavirski trio sviraju već godinu dana, u klasi Petra Obradovića, a usavršavali su se u okviru majstorskog kursa gostujućeg njemačkog dua “Karlsrue” i Ljetnjeg kampa za kamernu muziku, pod mentorstvom profesora Anotna Martinova i Nataše Popović.

Na svom prvom cjelovečernjem koncertu u formaciji klavirskog trija mladi muzičari će izvesti popularan klasični repertoar: Pet komada ruskog kompozitora Dmitrija Šostakoviča, Klavirski trio br. 4, op. 90 “Dumki” češkog kompozitora Antonjina Dvoržaka i stav “Zima” iz ciklusa “Godišnja doba” argentinskog kompozitora Astora Pjacole.

Ulaz je besplatan.

KIC BUDO TOMOVIĆ

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica