ENG

Izabrani dobitnici nagrade „8. februar“

31/01/2019

Opština u okviru Glavnog grada – Golubovci, iz godine u godinu, dodjelom nagrade „8. februar”, nastoji da oda priznanje i nagradi pojedince i institucije koji su svojim radom i dostignućima doprinijeli razvoju i afirmaciji ove sredine na privrednom, naučnom, prosvjetnom, zdravstvenom, kulturnom, sportskom planu, kao i u drugim oblastima društvenog života.

Ove godine, na adresu Opštine pristiglo je 7 prijedloga za dodjelu ove najprestižnije nagrade, i to za sljedeće institucije i pojedince: Osnovana škola „Zarija Vujošević” – za dostignuća iz oblasti obrazovanja i razvoja školstva; Osnovna škola „Niko Maraš”– za dostignuća iz oblasti obrazovanja i razvoja školstva; Radomir Ćapo Kukuličić (posthumno) – za unaprijeđenje razvoja poljoprivrede; Slavko Mijović – za dostignuća u naučno-istraživačkom radu i unaprijeđenju razvoja poljoprivrede; Sreten Kaluđerović – za doprinos razvoju kulture; Žarko Knežević – za dostignuća iz oblasti sporta i humanosti; Žarko Anđušić – za dostignuća iz oblasti privrede i humanosti.

Žiri za dodjelu nagrada u sastavu: prof. dr Jovan Kavarić – predsjednik Žirija, i članovi – dr Perica Maraš, Persa Anđušić, Savo Pelević i mr Dragan Marović, odlučio je da su laureati za 2018. godinu:

  • Osnovna škola „Zarija Vujošević“ – za dostignuća u oblasti obrazovanja i razvoja školstva;
  • Slavko Mijović – za dostignuća u naučno-istraživačkom radu i unaprijeđenju razvoja poljoprivrede;
  • Žarko Knežević – za dostignuća u oblasti sporta i humanosti.

Nagrada će se dodijeliti na svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Opštine, 8. februara 2019. godine, sa početkom u 12.00 h.

GO GOLUBOVCI

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica