ENG

Februar u Gradskom pozorištu

04/02/2019

Žanrovski raznolikim dijapazonom naslova na februarskom repertoaru, Gradsko pozorište na lijep način najavljuje još jednu godinu koju će u našoj kući obilježiti atraktivne i voljene, ali prije svega kvalitetne predstave, kojima nastavljamo da nadograđujemo umjetničku misiju i viziju kroz sve tri scene našeg teatra.

Februarsku repertoarsku priču u Gradskom pozorištu otvoriće u neđelju (3. februara), u 12 sati, u sali Dodest projekat sa Dramske scene za đecu „Ah, šta sve mora jadno dijete” (4+), u dramatizaciji i režiji Miroslave Mime Janković.

Već sljedećeg dana, u terminu od 20 časova, pred podgoričkom publikom u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ ansambl Gradskog pozorišta izvešće predstavu u produkciji naše Večernje scene, „O miševima i ljudima”, koju je po tekstu nobelovca Džona Stajnbeka režirao jedan od vodećih reditelja u regionu Dino Mustafić.

Petak, 8. februar u istom terminu, u sali Dodest, rezervisan je za hit predstavu „Slasti slave”, Pitera Kiltera u režiji Stefana Sablića. Još jedan naslov sa naše Večernje scene, „Porodične priče”, za koji po tekstu Biljane Srbljanović režiju potpisuje Teatar mladih, biće pred našom publikom 9. februara, takođe u sali Dodest, sa početkom u 20 sati.

Jednu od omiljenijih predstava sa Dramske scene za đecu, „Čarobnjak iz Oza” (5+), u režiji Jagoša Markovića, naš ansambl igraće u poneđeljak, 11. februara, tačno u podne u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović”. Ovo izvođenje već je rasprodato.

Za praznik ljubavi, 14. februar, Gradsko pozorište obradovaće publiku popustom od 50 odsto na ulaznice za predstavu „Više od terapije”, u režiji Alise Stojanović, koja će biti izvedena tog dana, u 20 sati, u sali Dodest. Praksa našeg pozorišta jesu lijepa iznenađenja za vjernu publiku, a akcijom „Ljubav u pozorištu“ pružamo našim sugrađanima mogućnost da dragu osobu obraduju nesvakidašnjim darom i zajedno uživaju u našoj hit predstavi, koja se na duhovit način bavi istraživanjem pravila ponašanja u savremenim muško-ženskim odnosima.

Vikend koji će uslijediti biće posvećen najmlađoj publici, pa ćemo u subotu, 16. februara, u 12 sati u Dodestu igrati projekat sa Lutkarske scene za đecu, „Prodavnica igračaka“ (6+), u režiji Jaroslava Antonjuka. U neđelju, 17. februara, na istom mjestu u istom terminu, biće izveden „Čarobni kamen“ (3+) u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića.

Predstava „Cvrčak i Mrav” (6+), koju je po tekstu Milene Depolo režirao Branko Ilić, gostovaće 18. februara, u 14 sati, u sali KIC-a „Zeta“ u Golubovcima. Još jedno gostovanje očekuje nas dan kasnije, kada će nova predstava sa Dramske scene za đecu, „Mali pirat” (8+), u dramatizaciji Aleksandre Glovacki i režiji Milana Karadžića biti igrana pred hercegnovskom publikom u dvorani „Park“. Subota, 23. februar, u sali Dodest od 20 sati rezervisana je za predstavu „Sedam dana”, koju je po tekstu Tene Štivičić režirala Alisa Stojanović. Još jedan projekat umjetničkog dua Štivičić-Stojanović, „Pepeljugino maslo“, na našem repertoaru biće u utorak 26. februara, takođe u Dodestu, u 20 sati. Ovim izvođenjem zaključićemo februarske repertoarske aktivnosti u našem pozorištu.

Ulaznice za predstave sa februarskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

O repertoaru i novostima iz Gradskog pozorišta možete se informisati na našem sajtu www.pgpozoriste.me, a na facebook stranici https://www.facebook.com/GradskoPozoristePodgorica možete nam ostaviti vašu mail adresu kako biste blagovremeno bili obaviješteni o svim dešavanjima u našem pozorištu.

Budite uz Gradsko!

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica