ENG

Molok donirao Podgorici polupodzemne kontejnere vrijedne 10.600,00 eura

11/02/2019

Izvršna direktorica ’’Čistoća’’ d.o.o. Daca Popović i direktorica ’’Alegrina NS’’ d.o.o. Gordana Božić, potpisale su danas Ugovor o donaciji komunalne opreme.

Ovim Ugovorom kompanija Alegrina NS, koja je zastupnik kompanije Molok iz Finske, donirala je dva polupodzemna kontejnera MOLOK DOMINO, kapaciteta 5m³. Svaki kontejner opremljen je sa dvije vreće (jedna za suvu, a druga za mokru frakciju) i drugom potrebnom opremom za odvajanje ove dvije frakcije.

Ukupna vrijednost donacije iznosi 10.600,00 eura, a isporuka kontejnera očekuje se u roku od 30 dana.

U toku su radovi na određivanju lokacija za montažu ovih posuda, a planirano je da iste budu u centru grada.

Domino polupodzemni kontejneri predstavljaće novitet u odnosu na do sada postavljane polupodzemne kontejnere, a zasigurno će poboljšati i osavremeniti osnovnu djelatnost Društva.

Ove posude će, s obzirom da sadrže dvije vreće, istovremeno predstavljati i početak implementacije projekta odvojenog sakupljanja otpada.

Tako će u jednoj vreći – ‘’suva’’ frakcija, biti omogućeno odlaganje papira, kartona, plastike, metala i/ili stakla; a u drugoj ‘’mokra’’ frakcija odlagaće se sve vrste komunalnog otpada koje nijesu sadržane u suvoj frakciji komunalnog otpada, ne uključujući kabasti otpad i jestiva ulja i masti.

ČISTOĆA DOO PODGORICA

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica