ENG

Glavni grad dio globalne akcije “Sat za planetu”

29/03/2019

Glavni grad Podgorica će i ove godine uzeti učešće u akciji “Sat za planetu”, gašenjem svijetla na zgradi Uprave i zgradi Skupštine Glavnog grada kao i na mostu Milenijum. S tim u vezi pozivamo sve pojedince, domaćinstva i privredna društva da u subotu 30. marta od 20.30 do 21:30h gašenjem svijetla i ostalih električnih uređaja na jedan sat, doprinesu podizanju svijesti o važnosti ove teme.

NVO Green Home-koja je i pokrenula ovu akciju će u subotu organizovati centralni događaj u Kraljevom parku u vidu akustičnog sata i društvenih igara, kako bi na simboličan način poslali poruku o značaju žaštite sredine u kojoj živimo.

Inicijativa “Sat za planetu” postala je globalni pokret sa ciljem da se pošalje snažna poruka da svako od nas ima odgovornost prema životnoj sredini i održava se od 2007.godine. Tema ovogodišnje kampanje je „Mi smo priroda“. Ovom kampanjom se građani širom svijeta nastoje edukovati o važnosti prirode, dok je gašenje svjetla na 60 minuta, simboličan način, odnosno performans kojim se želi skrenuti pažnja na probleme u sredini u kojoj živimo na zanimljiv način.

Sat za Planetu je kampanja kojoj se priključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku da svako ima odgovornost prema životnoj sredini, kao i da je moguće promijeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas.

PG BIRO

Glavni grad dio globalne akcije “Sat za planetu”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica