ENG

Glavni grad stvara pretpostavke za izgradnju otvorenih terena za košarku i basket

12/04/2019

Odbornici u Skupštini Glavnog grada Podgodrica na jučerašnjoj sjednici dali su saglasnost na Odluku Odbora direktora Sportski objekti doo za realizaciju bespovratne donacije – izgradnje privremenih sportskih objekata – otvorenih terena za košarku i basket.

Naime, Odbor direktora “Sportski objekti” d.o.o. donio je Odluku kojom je dao saglasnost na zahtjev za izgradnju, putem donacije, privremenih sportskih objekata-otvorenih terena za košarku i basket, Košarkaškog saveza Crne Gore na prostoru otvorenog bazena koji decenijama nije u funkciji, a koji bi mogli biti korišćeni kako za sportske tako i za druge manifestacije javnog karaktera. Glavni grad je, prepoznajući potrebu osavremenjivanja i proširivanja postojećih sportskih kapaciteta, mišljenja da je izgradnja privremenih sportskih objekata-otvorenih terena za košarku i basket za navedenu namjenu, u potpunosti opravdana i cjelishodna i pristupio je donošenju predmetne odluke.

Glavni grad i Košarkaški savez Crne Gore zajednički realizuju projekat rekonstrukcije Male sale kroz javno-privatno partnerstvo u multifunkcionalnu salu za dvoranske sportove. Radovi se odvijaju planiranom dnamikom i Podgorica će uskoro dobiti još jedan savremeni sportski objekat. U cilju realizacije ove važne investicije, tokom projektovanja i izvođenja radova izvođač je nastojao da, između ostalog, zadovolji i rigorozne estetske standarde. Taj zahtjev je teško ispuniti obzirom na činjenicu da se u nepsorednoj blizini Male sale nalazi oronuli objekat otvorenog bazena koji decenijama nije u funkciji i koji stvara lošu sliku ambijenta kompleksa SC „Morača“ i Podgorice. Zato je predloženo da s ena ovom prostoru izgrade privremeni sporstski objekti – otvoreni tereni za košarku i basket.

Sve finansijske obaveze snosiće Košarkaški savez Crne Gore, kao i obavezu izvođenja radova, uz adekvatan stručni nadzor. Izgrađeni tereni, između ostalog, biće korišćeni za razne sportske i druge manifestacije javnog karaktera.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica