ENG

Počinju VI Energetski dani Podgorice “Čuvaj danas za sjutra”

19/04/2019

Glavni grad Podgorica i ove godine, nastavlja tradiciju realizacije promotivno-edukativnih aktivnosti i organizuje VI Energetske dane Podgorice pod sloganom “Čuvaj danas za sjutra”, koji će se održati od 21.- 24.aprila 2019.godine.

U skladu sa svjetskim izazovima, Glavni grad preduzima aktivnosti u cilju edukacije i podizanja svijesti građana na polju energetskog menadžmenta.

Svečano otvaranje Energetskih dana Podgorice održaće se u nedelju, 21. aprila u 12:00 časova na Trgu nezavisnosti, za kada je u saradnji sa NVO Biciklo.me planiran „Critical Mass“.

Drugog dana, 22. aprila biće održano predavanje „Eko Dizajn“ u prostorijama EU Info centra sa početkom u 11:00h.

U utorak, 23. aprila, planirano je takmičenje u crtanju na asfaltu za djecu osnovnih škola sa područja Glavnog grada. Takmičenje sa temom „Neću asfalt, hoću maštu“ biće održano u City kvartu.

Sam kraj manifestacije biće posvećen prezentaciji priručnika „Učimo da štedimo“ i tom prilikom školama će isti biti uručeni.

Podsjećamo, 1992. godine, u Rio de Žaneiru u Brazilu održana je konferencija Ujedinjenih nacija (UN) o životnoj sredini i razvoju. Na konferenciji su učestvovali predstavnici 197 zemalja. Orijentisana prema održivom razvoju, ovo je bila prva konferencija koja je na globalnom nivou afirmisala ideju održivog korišćenja resursa i očuvanja životne sredine za buduće generacije.

Primjenom savremenih tehnologija edukacijom i podizanjem svijesti utiče se na promjenu odnosa prema potrošnji energetskih i prirodnih resursa što otvara mogućnosti mitigacija i adaptacija na klimatske promjene što sa sobom nosi veći komfort življenja i značajnu uštedu finansijskih sredstava.

Promo video materijal je dostupan na linku:

PG BIRO

Počinju VI Energetski dani Podgorice “Čuvaj danas za sjutra”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica