ENG

Svečano otvorena Bemax Arena

22/05/2019

U Podgorici je sinoć povodom obilježavanja trinaeste godišnjice Dana nezavisnosti Crne Gore otvorena nova Bemax Arena. Objekat u okviru SC „Morača“ svečano su otvorili gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Veselin Barović. Događaju je prisustvovao i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Čestitajući Dan nezavisnosti gradonačelnik Vuković je podsjetio da je prije 13 godina Crna Gora obnovila državnost, da su građani poslali poruku da vjeruju u sebe, da im ne treba ni roditelj, ni staratelj, ni mentor, dodajući da sve godine koje su protekle od sticanja nezavisnosti govore u prilog opravdanosti tog istorijskog zahtjeva generacije kojoj pripadamo.

„Večeras svečano predajemo na upotrebu malu salu SC „Morača“ – Bemax Arenu, najsavremeniji sportski objekat takvog tipa u ovom dijelu Evrope koji je rezultat partnerskog odnosa Glavnog grada, Košarkaškog saveza i kompanije Bemax, koja je i na ovom primjeru pokazala kako se ponaša jedna društveno odgovorna kompanija“ istakao je Vuković.

On je saopštio da realizacija tog projekta predstavlja samo jedan dio priče o kreiranju modernog sportskog kompleksa u Glavnom gradu. „Podsjetiću vas da smo nedavno, na početku nove sezone ABA lige i Euro lige dobili novu i potpuno adaptiranu veliku salu SC „Morača“, a ovom investicijom Podgorica u srcu grada ima jedan od najsavremenijih sportskih kompleksa na Balkanu,a i šire, naglašavajući da će gradska uprava nastaviti da radi na daljem unapređenju sportske infrastrukture u Podgorici.

„Želimo da u neposrednoj blizini izgradimo jedan reprezentativan hotel koji bi koristile mlađe reprezentativne selekcije, kako bi ovaj prostor postao baza za razvoj novih talenata i nacionalnih selekcija. Ubrzo ćemo krenuti i u rekonstrukciju stadiona malih sportova, kultnog mjesta u srcu grada, a u saradnji sa partnerima i Fudbalskim savezom Crne Gore već iduće godine stvoriti uslove za izgradnju Istočne tribine Gradskog stadiona“, zaključio je gradonačelnik Podgorice.

Predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Veselin Barović poželio je svima dobrodošlicu u novi košarkaški dom i čestitao Dan nezavisnosti. „Čini mi posebno zadovoljstvo što ovaj košarkaški praznik obilježavamo na godišnjicu nezavisnosti naše države“, istakao je Barović. On je naglasio da, iako je košarka kao sport prisutna u Crnoj Gori više od 6 decenija i da je bilježila velike uspjeh, do pune afirmacije tog sporta došlo upravo nakon obnove nezavisnosti Crne Gore, jer su se tada sa punopravnim članstvom u Svjetskoj košarkaškoj organizaciji stekli uslovi da naši najboolji košarkaši i košarkašice nastupaju na međnarodnoj sceni.

Barović je podsjećajući na zapažene rezulate i uspjehe košarkaške reprezentacije Crne Gore od obnove nezavisnosti izrazio uvjerenje da će otvaranjem ove nove dvorane stasavati novi asovi koji će nositi slavu crnogorske košarke širom svijeta.

Barović se na kraju zahvalio kompaniji Bemax i Glavnom gradu koji su prepozbali značaj realizacije ovog projketa za razvoj košarke i sporta, a posebnu zahvalnost je uputio bivšem predsjedniku KSCG Milu Đukanoviću koji je osmislio i započeo realizaciju projekata.

„Svjesni velikog potencijala, uložili smo ogroman trud i energiju, kao i svo znanje da bi smo dobili kvalitetan i funkcionalan objekat, građen u arhitektonski prepoznatljivom stilu koji će sigurno postati jedan od simbola Podgorice“ istakao je odgovorni inženjer grdilišta Bemax Arene Đorđe Bjelanović. On je saopštio da je dvorana ima kapacitet 2.400 mjesta, da je moderno opremljena i zadovoljava sve kriterijume za odigravanje međunarodnih utakmica i organizaciju velikih sportskih takmičenja i zahvalio se podizvođačima, projektantima kao i KSCG i Glavnom gradu na partnerstu u ovom projektu.

Počasni gost na svečanosti bio je proslavljeni košarkaški trener Bogdan Tanjević koji je čestitao realizatorima projekta na velikom uspjehu, naglašavajući da sličnu dvoranu nije bio u prilici da vidi u svojoj karijeri. On je istakao da su sve reprezentativne košarkaške selekcije Crne Gore dosadašnjim rezultatima zaslužile da imaju ovakvu dvoranu i izrazio uvjerenje da će u njoj stasavati nove generacije koje će ostvarivati rezultate sličene dosadašnjim.

Obraćanje gradonačelnika dr Ivana Vukovića možete preuzeti na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=ZeqT9-S85qo&t=30s

Pokrivalice sa događaja možete preuzeti na sljedećem linku:https://www.youtube.com/watch?v=ndkaeS-vDCM&feature=youtu.be

PG BIRO

Svečano otvorena Bemax Arena
Svečano otvorena Bemax Arena
Svečano otvorena Bemax Arena
Svečano otvorena Bemax Arena
Svečano otvorena Bemax Arena
Svečano otvorena Bemax Arena
Svečano otvorena Bemax Arena
Svečano otvorena Bemax Arena
Svečano otvorena Bemax Arena
Svečano otvorena Bemax Arena
Svečano otvorena Bemax Arena
Svečano otvorena Bemax Arena

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica