ENG

Održana X sjednica Skupštine Glavnog grada

13/06/2019

Odbornici u Skupštini Glavnog grada Podgorica razmatrali su danas na X sjednici gradskog parlamenta 50 tačaka dnevnog reda.

Usvojen je Prijedlog Završnog računa Budžeta Glavnog grada – Podgorice za 2018. godinu, kao i Prijedlog oduke o bližim kriterijumima za korišćenje sredstava tekuće i stalne budžetske rezerve.

Odbornici su nakon razmatranja usvojili i Odluku o obrazovanju Službe Skupštine kojom se obrazuje Službauređuje njen djelokrug rada, način organizovanja i rukovođenja i uređuju druga pitanja od značaja za njen rad.

Usvojen je i Prijedlog odluke o auto taksi prevozu kojom se uređuju bliži uslovi, organizacija, optimalan broj auto-taksi vozila, minimalni broj auto-taksi vozila prilagodjenih licima sa invaliditetom, minimalne i maksimalne cijene u okviru taksi tarife i način obavljanja auto-taksi prevoza na teritoriji Glavnog grada Podgorica.

Takođe, na sjednici je razmatran i usvojen Prijedlog odluke o radnom vremenu kojom se uređuje raspored, početak i završetak radnog vrijemena pravnih lica i preduzetnika koji se bave komunalnim djelatnostima, unutrašnjom trgovinom, ugostiteljstvom i turizmom, zanatstvom, kulturom, sportom, igrama na sreću i zabavnim igrama na teritoriji Glavnog grada.

Usvojen je niz odluka o prodaji građevinskog zemljišta – urbanističke parcele A2.7. u zahvatu DUP-a „Zabjelo 8“; urbanističkih parcela broj UP10, UP11, UP12, UP14 I UP16 u zahvatu DUP–a „Dajbabe Zelenika – dio planske zone 11“; urbanističkih parcela broj UP52, UP74, UP76, UP2090/913, UP2090/1462 i UP2090/1470 u zahvatu DUP–a „Konik – Stari aerodrom“- izmjene i dopune; urbanističkih parcela broj UP1, UP2, UP3, UP4 i UP5 u zahvatu DUP–a „Stambena zajednica VI – Kruševac – dio“; urbanističkih parcela broj UP3.1, UP3.2, UP3.3 i UP3.4 u zahvatu DUP–a „Agroindustrijska zona“; urbanističke parcele broj UP18 u zahvatu DUP–a „Industrijska zona – Kombinat aluminijuma Podgorica“; urbanističke parcele UP37 u zahvatu DUP–a „Mahala“; urbanističkih parcela broj UP7, UP8, UP9, UP10, UP11, UP12, UP13 i UP14 u zahvatu DUP–a „Konik-Stari aerodrom Faza III“ –izmjene i dopune; urbanističke parcele UP55 u zahvatu DUP–a „Stambena zajednica VII – Stara Varoš“ –izmjene i dopune; urbanističkih parcela broj UP1, UP3 i UP5 u zahvatu DUP–a „Konik-Stari aerodrom Faza III“ –izmjene i dopune.

Prijedlogom odluke o davanju na privremeno korišćenje, bez naknade, fudbalskog terena i klupskih prostorija u KO Tološi Fudbalskom klubu “Crvena Stijena” Tološi iz Podgorice Glavni grad – Podgorica, kao nosilac prava raspolaganja, ustupio na privremeno korišćenje na period od 10. godina, bez naknade, Fudbalskom klubu „Crvena Stijena“ Tološi fudbalski teren označen katastarskom parcelom broj 2310 površine 7530m2 i klubske prostorije namjenski opredijeljene za potrebe kluba u objektu Doma omladine sa katastarske parcele broj 2311, sve iz Lista nepokretnosti broj 1783 KO Tološi.

Usvojen je i Prijedlog odluke o nepokretnoj imovini Društva sa ograničenom odgovornošću „Putevi“ Podgorica, Prijedlog odluke o dopuni Odluke o nepokretnoj imovini Društva sa ograničenom odgovornošću „Sportski objekti“ – Podgorica, broj 01-030/14-507 od 03.04.2014. godine, Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o proglašenju Regionalnog parka „Komovi“ za teritoriju Glavnog grada Podgorica, kao i Prijedlog odluke o novčanoj naknadi i drugim pravima učesnika NOR-a i članova njihovih porodica.

Odbornici su usvajanjem Prijedloga odluke o davanju saglasnosti Fudbalskom savezu Crne Gore za izvođenje radova na izgradnji tribine i svlačionice na urbanističkoj parceli broj 16 u zahvatu DUP-a “Konik – Stari aerodrom III” – izmjene i dopune u Podgorici i usvajanjem Prijedloga odluke o davanju saglasnosti za izvođenje radova za potrebe izgradnje reflektorskih osvjetljenja na fudbalskom terenu Fudbalskog kluba “Kom” naselje Zlatica u Podgorici stvorili preduslove za izvođenje pomenutih radova. Takođe, usvojen je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice d.o.o. za prodaju-otkup infrastrukture za prenos ili distribuciju električne energije od strane ovlašćenog operatora.

Usvojeni su izvještaji o radu za prethodnu godinu: „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o, „Zelenilo“ d.o.o, „Čistoća“ d.o.o, „Deponija“ d.o.o,„Tržnice i pijace“ d.o.o, „Pogrebne usluge“ d.o.o, „Komunalne usluge“ d.o.o, Agencije za stanovanje d.o.o, „Putevi“ d.o.o, „Parking servis Podgorica“ d.o.o, Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice d.o.o, „Sportski objekti“ d.o.o, kao i javnih ustanova Muzeji i galerije Podgorica, Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“, Kulturno – informativni centar „Zeta“ Golubovci, Kulturno – informativni centar „Malesija, Gradsko pozorište, Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetanjama i teškoćama u razvoju, „Dječji savez“ i Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci. Usvojeni su i izvještaji o radu posebnih službi – Komunalne, Službe zaštite i spašavanja i Komunalne inspekcije.

Usvojen je i Izvještaj o sprovođenju Plana upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom u Glavnom gradu Podgorica za 2018. godinu, kao i Izvještaj o postupanju u upravnim stvarima kod organa uprave Glavnog grada Podgorice. Odbornici su usvojili i Informaciju o pripremljenosti turističke sezone u Glavnom gradu Podgorici u 2019. godini.

Sve navedene tačke usvojene su jednoglasno.

PG BIRO

Održana X sjednica Skupštine Glavnog grada
Održana X sjednica Skupštine Glavnog grada
Održana X sjednica Skupštine Glavnog grada
Održana X sjednica Skupštine Glavnog grada
Održana X sjednica Skupštine Glavnog grada

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica