ENG

Izložba dječijih rukotvorina “Simboli bugarskog identiteta’’

17/06/2019

Ambasada Republike Bugarske u Podgorici, Udruženje “Duhovno ogledalo” iz Sofije, uz podršku Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” i kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori organizuju izložbu dječijih rukotvorina pod nazivom “Simboli bugarskog identiteta” u utorak 18. juna, u izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović” u 18 sati.

Izložbu će otvoriti: Nj. E. gđa Meglena Plugtschieva, ambasadorka Republike Bugarske u Crnoj Gori, gđa Snežana Burzan, direktorica Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”, gđa Tatiana Kostadinova, predsjednica Udruženja “Duhovno ogledalo” iz Sofije i gdin Osama Makkawi Khogali, šef kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori. Na otvaranju će biti upriličen i kratak muzički program.

Izložba “Simboli bugarskog identiteta” sadrži 25 radova, a i dio je projekta “Motivi bugarskog folklora – skriveni simboli vjere, ljubavi i ljepote, harmonije i muzike” koji je pokrenulo udruženje “Duhovno ogledalo” sa ciljem da mladi umjetnici, uzrasta od 4 do 15 godina, koristeći različite tehnike, naprave radove koji nose boje i simbole bugarskog identiteta.

Ideja Udruženja “Duhovno ogledalo” koja je u pozadini ove izložbe, je da stvori mrežu kreativnih organizacija za djecu i mlade iz balkanskih zemalja. Sljedeći korak, nakon implementacije ove inicijative, biće kreiranje dječije Evropske umjetničke mreže.

Više info – Ambasada Republike Bugarske 020 655 009

KIC BUDO TOMOVIĆ

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica