ENG

Sajam „Montenegro Halal Expo 2019“

25/06/2019

Udruženje za promociju i razvoj islamske ekonomije u Crnoj Gori, uz podršku državnog Fonda za ostvarivanje i zaštitu manjiskih prava Crne Gore, u saradnji sa Sekretarijatom za preduzetništvo Glavnog grada Podgorica, organizuju Sajam „Montenegro Halal Expo 2019“, koji ima za cilj prezentaciju proizvoda i usluga halal industrije u Crnoj Gori.

„Montenegro Halal Expo 2019“ će se održati 27-28 juna 2019. godine u 17 h na platou ispred Sahat Kule (Trg vojvode Bećira- bega Osmanagića), Stara Varoš, u Podgorici. Očekuje se oko 20 izlagača iz Crne Gore i regiona. Drugog dana sajma, 28. juna 2019.godine u 14:30 h u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, biće organizovan seminar na temu „Halal turizam- potencijal za rast i razvoj“, na kojem će predavanje održati doc.dr.sc. Aldin Dugonjić, rukovodilac Centra za sertifikovanje halal kvaliteta iz Hrvatske.

Halal industrija je širok pojam koji pored hrane obuhvata i finansije, farmaciju, turizam, putovanja, modu, zabavu, zdravstvo i obrazovanje. Crna Gora ima puno potencijala za razvoj halal industrije posebno u oblasti turizma i finansija. Halal turizam se sve intenzivnije razvija globalno, te se predviđa da će do 2020. godine vrijednost ovog tržišta iznositi 200 milijardi američkih dolara. Značajan rast razvoja halal turizma postaje sve važniji za zemlje kojima je zarada od turizma glavni izvor privrednog rasta

SEKRETARIJAT ZA PREDUZETNIŠTVO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica