ENG

Ljetnji kamp za kamernu muziku od 30.jula do 7.avgusta

26/07/2019

Osmo izdanje projekta Ljetnji kamp za kamernu muziku čiji cilj je popularizacija kamerne muzike među domaćim muzičarima različitih generacija predstavili smo na press konferenciji koja je organizovana danas u Multimedijalnoj sali.

Učesnici PRESS konferencije bili su: Maja Popović – urednica muzičkog programa KIC-a i autorka projekta, Žana Lekić – flautiskinja i profesorica kamerne muzike na Muzičkoj akademiji na Cetinju i Christoph Breunig – zamjenik ambasadora SR Njemačke.

Ovo je šesta godina kako je Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“ nosilac projekta i glavni organizator Ljetnjeg kampa za kamernu muziku, ovogodišnje izdanje realizuje se uz podršku Glavnog grada, Ministarstva kulture, Ambasade SR Njemačke, Prijestonice Cetinje, Turističke organizacie Cetinje, Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” i Nacionalnih parkova Crne Gore.

Kamp će tradicionalno biti održan od 30.jula do 7.avgusta na Ivanovim koritima, u rekreativno- edukativnom centru “Lovćen”. Preko 40 muzičara učestvovaće u radu kampa; 30-tak kompozicija za različite kamerne-instrumentalne ansamble (i ukuse) su na programu. Pored redovnih mentora, dočekujemo i nove – među kojima su oboista Bojan Pešić iz Beograda, violončelistkinja Maria Di Meglio iz Kolumbusa, SAD, i hornistkinja Naomi Atherton iz Mančestera. Podsjećemo dugi niz godina naši stalni mentori na kampu su ugledni muzičari i profesori kako iz naše zemlje, tako i iz regiona i inostranstva: Anton Martinov, Veljko Klenkovski, Žana Lekić, Nataša Popović, Marko Simović i saradnici Slađana Cvejić, Petar Obradović i Ana Cerović Zvicer.

KIC BUDO TOMOVIC

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica