ENG

Koncert sjajnog američkog kamernog sastava Break of Reality

11/09/2019

Koncert sjajnog američkog kamernog sastava Break of Reality održaće se 15. septembra na Skalinama, sa početkom u 20h. Koncert se realizuje u organizaciji Ambasade SAD i Sekretarijata za kulturu i sport, a u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto.

Break of Reality jedan je od prvih alt-klasičnih kamernih ansambala u svijetu. Njihov prepoznatljivi cello rock zvuk objedinio je slušaoce klasične, rock i svjetske muzike. 2015. godine State Department proglasio je je članove sastava za muzičke ambasadore SAD.

Bend je osnovan 2003. godine na prestižnoj Eastman School of Music u Ročesteru. Kompozicije ovog sastava imaju milione slušalaca na platformama kao što su Spotify i Pandora Radio. Njihova obrada špice serije Game of Thrones bilježi preko 20 miliona pregleda na YouTube-u. Bend je objavio četiri albuma: The Sound Between (2006), Spectrum of the Sky (2009), Covers (2012), i Ten (2014).

Osim nastupa i stvaranja muzike Break of Reality učestvuje i u inicijativama vezanim za proces edukacije putem muzike. Grupa je posjetila stotine javnih škola širom svijeta, nastupajući zajedno sa studentima muzike i podstičući ih na novi način razmišljanja u muziciranju klasičnim instrumentima.

SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica