ENG

Pilot projekat za smanjenje gubitaka na dijelu vodovodnog sistema Podgorice

21/10/2019

DOO „ Vodovod i kanalizacija„ Podgorica i slovenačka firma „PETROL“ i „SIEMENS“ Crna Gora potpisali su Ugovor o realizaciji pilot projekta za smanjenje gubitaka na dijelu vodovodnog sistema Glavnog grada Podgorica. Projekat obuhvata ugradnju mjerne opreme, sakupljanje i analizu podataka vezanih za gubitke na vodovodnom sistemu sa ciljem donošenja seta mjera za otklanjanje istih.

Oblast koja je obuhvaćena pilot projektom odnosi se na područje Donje i Gornje Gorice, Donjih Kokota, kao i naselja Beri, Farmaci, Lekići i Grbavci. Vrijednost ove faze projekta je oko 200.000 eura, dok se za narednu fazu projekta, koja se odnosi na sanaciju kvarova, zamjenu vodomjera, regulaciju pritisaka i drugih mjera, planira utrošiti više od 100.000 eura.

Projekat je predviđen da bude realizovan u periodu od šest do devet mjeseci, s tim da bi prva faza trebala da bude gotova u naredna tri do četiri mjeseca.

Projekti ovog tipa imaju za cilj povećanje efikasnosti sistema vodosnabdijevanja i stvaranje ušteda na svim poljima kroz sanaciju gubitaka, sa osnovnom porukom očuvanja vode kao najznačajnijeg resursa Glavnog grada Podgorice.

“VODOVOD I KANALIZACIJA” DOO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica