ENG

U okviru DEUS-a u ponedjeljak Izložba “70 godina crnogorske kinematografije”, Projekcija muzičke predstave Carmina Balcanica i predstava “Ćiro”

30/11/2019

02.decembar- 19.00h. Crnogorsko narodno pozorište

Ove godine obilježava se 70 godina od nastanka crnogorske kinematografije. Povodom toga, koncipirana je izložba koja obuhvata preko 200 fotografija koje hronološki govore o vremenu osnivanja, uspona i nestajanja crnogorske kinematografije kao i sadašnju djelatnost organizovane crnogorske produkcija.

Izložba će biti otvorena u ponedjeljak 02.decembra u 19.00h u press sali Crnogorskog narodnog pozorišta, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, Filmskog centra Crne Gore i Crnogorske kinoteke. Autor je Momir Matović.

Kao prilog ovoj postavci, biće izložene filmske kamere iz tih vremena, tipovi amaterskih kamera i kono projektori, filmski pribori, stari aparati, originalna pakovanja filmskih traki, kao i filmski plakati…

02.decembar- 19 h. KOLEKTOR (Ulica 8.marta bb)

Projekcija muzičke predstave Carmina Balcanica, koja je 2015. godine otvorila Mittelfest, pozorišni festival u gradu Ćividale(Italija) Predstava je rađena pod festivalskim geslom AgheVodaUjë / Il passato della nostra anima èacqua profonda (AgheVodaUjë / Prošlost naša duboka je voda), kompozitor Valter Saviloti. Poezija Dragane Tripković, uz djela nekih od najvećih pjesnika i muzičara sa ovih prostora poput Arsena Dedića, Vlada Kreslina, Damira Imamovića, Dorte Jagić, Enise Bukvić, Dragana Jovanovića Danilova, te Zhuliana Jorganxhija, Miroslava Košute, Paola Maurensiga je korištena kao tekst predstave. Muziku izvodi Mitteleuropa orkestar, pjevačke dionice hor Friuli Venezia Giulia a narator je Monica Mosolo.

02.decembar – 20 h, Velika sala KIC-a “Budo Tomović”

Satiričko kazalište KEREMPUH Zagreb

Predstava “Ćiro”

Dramaturgija: Tarik Filipović, Antonio Gabelić

Producent: Tomislav Kašljević

Uloge: Tarik Filipović

Ćiro je Filipovićev prvi samostalni prijekat koji zajedno s njim autorski potpisuje dramaturg Antonio Gabelić, a producent je Tomislav Kašljević.

Spektakluk i Magic Act Show u kojima je učestvovao kao autor i izvođač slobodno možemo nazvati najuspješnijim predstavama u istoriji hrvatskoga pozorišta. Sa preko 300 izvođenja koje je viđela čitava regija, Tarik Filipović predstavlja novi autorski projekt – monodramu o životu Miroslava Ćire Blaževića pod nazivom Ćiro.

Ulaznice za predstavu su besplatne i mogu se preuzeti na biletarnici KIC-a Budo Tomović.

SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica